luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEUn europarlamentar spaniol cere UE să „pedepsească” Polonia și solicită Bruxelles-ului să...

Un europarlamentar spaniol cere UE să „pedepsească” Polonia și solicită Bruxelles-ului să „ajute poporul polonez să schimbe guvernul”

Uniunea Europeană va continua să „pedepsească” Polonia dacă aceasta continuă să ignore preocupările de la Bruxelles cu privire la democrația din țară, susține europarlamentarul spaniol Esteban González Pons.

„Ceea ce se întâmplă în Polonia este cauzat de faptul că guvernul său face lucrurile prost și vom face ce putem, deși nu putem face totul. Vom ajuta poporul polonez să schimbe guvernul care nu face bine țării”, a susținut Pons.

Pons, un vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE), de centru-stânga, a făcut remarcile în timpul unui interviu cu Karolina Zbytniewska, redactorul șef al publicației de știri EURACTIV Polonia. Cândva, PPE era considerat principala grupare politică creștină de centru-dreapta din Parlamentul European, dar a deviat brusc spre stânga în ultimii ani.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Europarlamentarul spaniol a acuzat partidul de guvernământ PiS al Poloniei că nu respectă democrația, drepturile omului și statul de drept și a avertizat cu privire la consecințele pe care Bruxellesul le va implementa dacă statul își va continua traiectoria actuală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta a insistat că Uniunea Europeană va „ajuta poporul polonez să schimbe acel guvern”, dar nu a reușit să detalieze exact ce acțiuni este pregătită Uniunea Europeană să facă pentru a realiza schimbarea regimului în țară.

„Nu putem ajunge atât de departe ca și cum am fi guvernul național pentru că nu suntem”, a spus Pons. „Uniunea Europeană este un club al țărilor democrate. Îi poate spune unuia dintre membrii săi: Ai grijă, încalci regulile și poate pedepsi acel membru pentru că nu respectă regulile, dar nu poate obliga un membru să fie ceea ce acel membru nu vrea să fie”, a adăugat el.

Elita Uniunii Europene și guvernul polonez s-au confruntat cu o serie de probleme în ultimul timp, inclusiv impunerea de acțiuni punitive din cauza refuzului inițial al țării de a desființa complet un complet judiciar disciplinar, care avea scopul de a supune influența multor persoane. -a lăsat judecătorii numiți de comuniști în sistemul juridic polonez.

Recent, o dispută juridică privind refuzul Poloniei de a-și închide mina de cărbune Turów a dus la sancționarea cu o amendă zilnică de 500.000 de euro din partea Curții Europene de Justiție, pentru fiecare zi în care Polonia a ignorat ordinul judecătoresc. Politicianul și europarlamentarul german Katarina Barley a cerut ca Polonia să fie „înfometată” cu sancțiuni financiare, un comentariu care i-a atras criticile din cauza modului în care Germania a tratat Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conform Remix News.

De asemenea, Ungaria a fost o țintă majoră a acelorași forțe politice aliniate împotriva Poloniei, un număr de europarlamentari de stânga spunând fără dovezi că alegerile din 3 aprilie vor fi fraudate în favoarea premierului Viktor Orbán și cerând trimiterea de observatori electorali internaționali.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Acest Esteban González Pons este probabil bolnav mintal. Întrebarea e de ce nu le fac teste de sănătate mintală înainte de alegeri unor astfel de specimene?

  2. Parlamentul UE este intesat cu tot felul de specimene sinecuriste de prin toate tarile membre. Nu am auzit de acest gonzález, ci numai de simpaticul soricel Speedy González din desenele animate. Personal, cred ca nu merita nici cea mai mica consideratie daca incearca sa intervina in politica interna a unui stat suveran din UE, mai ales cum este POLONIA. Mai bine, acest Don Quijote s-ar lupta cu morile de vant din Spania, sa le convinga sa produca energie eoliana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE