miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEPolonia, intimidată de UE cu banii din PNRR. Europarlamentar conservator: Nu trebuie...

Polonia, intimidată de UE cu banii din PNRR. Europarlamentar conservator: Nu trebuie cedat în fața șantajiștilor

Conflictul dintre Polonia și Uniunea Europeană privind statul de drept continuă, iar miza este extrem de mare pentru Polonia.

Comisia Europeană a blocat fondurile de la planul de redresare al UE, care aparțin de drept Poloniei, și a cerut schimbări în sistemul judiciar polonez. Prin urmare, condiția pentru eliberarea banilor Poloniei este reprezentată de desființarea Camerei de disciplină a Curții Supreme din Polonia, pe care UE a încercat de mult să o elimine, notează Remix News.

De asemenea, comisarul UE pentru Piața Internă, Thierry Breton, a declarat pentru portalul RP.pl că „nu vede nicio posibilitate ca fondurile de redresare și reziliență să fie plătite Poloniei în 2021”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a menționat că UE duce negocieri intense cu Polonia pentru a elibera fondurile cât mai repede posibil.

De cealaltă parte, fostul ministru polonez de externe și actual europarlamentar, Witold Waszczykowski a declarat că „acțiunile Comisiei Europene față de Polonia au fost reprezentate de un pur șantaj”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„În octombrie, Comisia a prezentat Poloniei un dictat care cu siguranță nu se baza pe legislația europeană. Acest lucru nu poate fi acceptat. Acesta este șantaj și nu trebuie să cedezi în fața șantajiștilor”, a subliniat Waszczykowski.

Diplomatul a asigurat că, în timp ce Polonia se va descurca fără banii din fondul de recuperare, guvernul polonez nu va înceta lupta pentru plata fondurilor care aparțin de drept Poloniei. Negocierile vor continua, chiar dacă UE va continua să folosească fondurile ca pârghie asupra Poloniei în următoarele luni și ani.

„Acești bani au fost menționați să fie folosiți pentru proiecte de decarbonizare, printre altele. Dacă nu primim acești bani, atunci nu ne vom adapta economia la ritmul pe care și l-ar dori Comisia”, a spus el. Fostul ministru de externe a adăugat că Polonia își poate retrage recomandarea și garanțiile pentru activitatea Comisiei Europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Acesta a mai subliniat că orice probleme legate de sistemul judiciar rămân de competența exclusivă a statelor membre UE, așa cum se prevede în tratatele fondatoare.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate