miercuri, februarie 1, 2023
ȘTIRIPolonia, obligată de UE să plătească o amendă colosală de 69 de...

Polonia, obligată de UE să plătească o amendă colosală de 69 de milioane de euro, chiar dacă Tribunalul Constituțional a hotărât că legislația europeană nu are prioritate în fața celei poloneze

Deși verdictul Curții Europene de Justiție, care a cerut Poloniei să suspende activitatea Camerei de disciplină a Curții Supreme, nu a reprezentat o surpriză, amenda aplicată pentru nerespectarea acestuia, 1 milion de euro pe zi, a fost o adevărată lovitură pentru guvernul de la Varșovia, fiind cea mai mare amendă din istoria Uniunii Europene.

Miercuri, Comisia Europeană a trimis amendă Poloniei pentru plata a 69 de milioane de euro și a respins moțiunea poloneză de a nu executa penalitățile, potrivit Remix News.

Dorota Bawołek, Corespondent la Bruxelles al televiziunii Polsat News, a relatat despre amendă pe Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Moțiunea Poloniei de a nu fi amendată din cauza activității Camerei de disciplină până la realizarea reformelor a fost respinsă de Bruxelles. Comisia Europeană a trimis o cerere de plată a amenzilor acumulate până acum pentru nerespectarea deciziei Curții Europene de Justiție: 69 de milioane de euro pentru perioada cuprinsă între 3 noiembrie și 10 ianuarie”, se arată în textul scris de Dorota Bawołek.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernul polonez a cerut ca amenzile să nu fie executate până la finalizarea unui proiect de reforme judiciare în Polonia.

În aprilie 2020, Curtea Europeană de Justiție a decis că Polonia urmează să suspende imediat funcționarea legilor referitoare la Camera de disciplină a Curții Supreme. Instanța de vârf a UE a declarat că, deși organizarea sistemului judiciar este de competența statelor membre UE, acestea au responsabilitatea de a se asigura că sunt în conformitate cu legislația UE.

Ulterior, Tribunalul Constituțional (TK) al Poloniei a emis un verdict în care afirmă că astfel de ordine ale instanței supreme a UE încalcă Constituția poloneză.

În decembrie 2021, Comisia Europeană a anunțat că activează o procedură împotriva Poloniei asociată cu verdictul Tribunalului Constituțional polonez privind supremația constituției poloneze asupra dreptului UE.

Comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, a declarat că Comisia crede că verdictul Tribunalului polonez „a încălcat regulile de bază ale independenței, superiorității, eficienței și unității în utilizarea dreptului UE și consecințele obligatorii ale verdictelor Curții Europene de Justiție.”

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate