ENERGIEPolonia preferă să primească o amendă de 500.000 de euro pe zi...

Polonia preferă să primească o amendă de 500.000 de euro pe zi de la UE decât să închidă o mină de cărbune. România închide minele de cărbune, principala sursă de energie folosită de români weekendul trecut

Polonia s-a angajat luni să menţină în funcţiune mina de cărbune Turow, în pofida unei amenzi de 500.000 de euro pe zi din partea Uniunii Europene, pentru nerespectarea unei decizii judecătoreşti anterioare de a opri activitatea acesteia, transmite Reuters.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg a impus amenda luni, la solicitatea Cehiei, care se află în conflict cu Polonia din cauza minei de suprafaţă Turow, aflată lângă graniţa dintre cele două ţări. Guvernul Cehiei afirmă că mina îi afectează comunităţile. Mina, care produce lignit, este exploatată de peste un secol, dar s-a extins recent către graniţa cu Cehia. Amenda ar putea presa Varşovia să caute o soluţie cu Praga în discuţiile bilaterale care au început în iulie, legate de îmbunătăţiri tehnice şi măsuri de limitare a daunelor aduse nivelului apei, a zgomotului şi a poluării atmosferice. Guvernul polonez a afirmat că amenda impusă luni de instanţa europeană subminează discuţiile respective şi a subliniat că mina Turow, care este o sursă majoră de locuri de muncă li de electricitate pentru regiune, îşi va continua activitatea.

„Amenda menţionată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene este disproporţionată cu situaţia şi nu este justificată de fapte. Subminează procesul actual de a ajunge la un acord amiabil”, a afirmat guvernul polonez într-un comunicat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Situația este complet opusă în România, acolo unde autoritățile s-au angajat să închidă minele de cărbune, în cadrul mai larg al adoptării „Green Deal”.

Deja a fost închisă termocentrala Mintia, iar același lucru se previzionează pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Toate acestea în condițiile în care cărbunele a fost principala sursă de producerea a energiei electrice în România, duminică, 19 septembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Duminică dimineaţă, cărbunele (foto) era principala sursă de generare a energiei electrice, acoperind 27% din producţia totală la nivel naţional, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, postate pe site-ul Transelectrica, a anunțat Televiziunea Română, citat de Rostonline.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. asta au incercat si in Bulgaria cu ceva ani in urma prin “liberalizarea” pietei energiei – a se traduce LIBER LA FURAT PE CARCA POOLIMII CU CAPUL PLECAT. Spre deosebire de noi, bulgarii au iesit TOTI IN STRADA. Imediat au dat inapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate