sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATESUA | Curtea Supremă a impus limite Guvernului Federal în a emite...

SUA | Curtea Supremă a impus limite Guvernului Federal în a emite reglementări ample pentru reducerea emisiilor de carbon. Biden afirmă că e „o altă decizie devastatoare care urmărește să ne ducă țara înapoi”

Curtea Supremă a Statelor Unite a impus, joi, limite autorității guvernului federal de a emite reglementări ample pentru a reduce emisiile de carbon de la centralele electrice, într-o hotărâre care subminează planurile președintelui Joe Biden de a aborda schimbările climatice și ar putea constrânge diferite agenții asupra altor probleme.

Hotărârea instanței, votată cu 6 la 3, a constrâns autoritatea Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) de a reglementa emisiile de gaze cu efect de seră de la centralele electrice pe cărbune și gaze existente, în conformitate cu legea antipoluare a Actului pentru Aer Curat. Administrația lui Biden lucrează în prezent la noi reglementări.

Cei șase conservatori ai curții au fost majoritari în decizia scrisă de judecătorul John Roberts. De cealaltă parte, cei trei liberali au fost împotrivă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Biden a numit hotărârea „o altă decizie devastatoare care urmărește să ne ducă țara înapoi”.

„Deși această decizie riscă să afecteze capacitatea națiunii noastre de a ne menține aerul curat și de a combate schimbările climatice, nu voi ceda să folosesc autoritățile mele legale pentru a proteja sănătatea publică și a aborda criza climatică”, a spus Biden într-un comunicat.

Președintele democrat a spus că și-a îndrumat echipa juridică să colaboreze cu Departamentul de Justiție și cu agențiile afectate pentru a revizui hotărârea și pentru a găsi modalități conform legii federale de a proteja împotriva poluării, inclusiv a emisiilor care provoacă schimbările climatice.

Hotărârea este probabil să aibă implicații dincolo de APE, deoarece ridică noi întrebări juridice cu privire la orice decizii importante luate de agențiile federale. Majoritatea conservatoare a curții a semnalat scepticismul față de autoritatea federală de reglementare extinsă. Activiștii conservatori au susținut de multă vreme reducerea puterii agenției în ceea ce s-a numit „război împotriva statului administrativ”.

Judecătorii au anulat o decizie din 2021 a Curții de Apel a Statelor Unite ale Americii pentru Circuitul Districtului Columbia, care a anulat regula fostului președinte republican Donald Trump privind energia curată la prețuri accesibile. Acea reglementare, pe care administrația lui Biden nu intenționează să o păstreze, ar impune limite pentru o prevedere a Actului pentru aer curat numită Secțiunea 111, care prevede ca autoritatea EPA să reglementeze emisiile de la centralele electrice existente.

Regula lui Trump a fost menită să înlocuiască Planul de energie curată al fostului președinte democrat Barack Obama, care impune reduceri majore ale emisiilor de carbon din industria energetică. În 2016, Curtea Supremă a blocat punerea în aplicare a planului lui Obama, care a folosit Secțiunea 111 pentru a stimula o trecere a producției de energie electrică de la cărbune la surse de energie mai curate, fără a se pronunța cu privire la legalitatea acestuia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Hotărârea de joi s-a bazat pe ceea ce se numește doctrina juridică „întrebări majore”, care necesită autorizarea explicită a Congresului pentru a acționa în probleme de importanță largă și de impact societal. Judecătorii au îmbrățișat această teorie atunci când au blocat politica de vaccinare sau de testare a administrației Biden pentru întreprinderile mai mari, un element cheie al planului său de combatere a pandemiei de COVID-19.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Invocarea de către instanță a acestei doctrine trimite un semnal că justiția va fi un obstacol major în calea agențiilor federale care încearcă să implementeze politici largi de importanță națională, conform Reuters.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate