luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEStudiu | Eficacitatea vaccinului Covid-19 scade aproape de zero după câteva luni....

Studiu | Eficacitatea vaccinului Covid-19 scade aproape de zero după câteva luni. 26 de milioane de americani au fost afectați în 2022 | Între timp, OMS anunță sfârșitul pandemiei

Eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 a scăzut la sub 20% la câteva luni după vaccinare, iar eficacitatea vaccinurilor de rapel a scăzut la sub 30 la sută, conform The Epoch Times.

Analiza, publicată în jurnalul JAMA Network pe 3 mai, a cercetat 40 de studii care estimează eficacitatea vaccinului în timp împotriva infecției cu COVID-19. Studiile au fost selectate din 799 de articole originale, 149 de recenzii publicate în reviste revizuite de colegi și 35 de preprinturi. Analiza a constatat că eficacitatea vaccinului unui ciclu de vaccinare primară împotriva infecției cu Omicron și a bolii simptomatice a fost mai mică de 20% la 6 luni de la administrarea ultimei doze.

Dozele de rapel au restabilit eficacitatea vaccinului la niveluri similare cu cele observate după administrarea dozei ciclului primar. Cu toate acestea, la nouă luni după doza de rapel, eficacitatea vaccinului împotriva Omicron s-a dovedit a fi mai mică de 30% împotriva infecțiilor și bolilor simptomatice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Timpul de înjumătățire al eficacității împotriva infecției simptomatice a fost estimat la 87 de zile pentru Omicron, comparativ cu 316 zile pentru Delta. Au fost găsite rate similare de scădere a eficacității pentru diferite segmente de vârstă ale populației”, precizează studiul.

„Aceste constatări sugerează că eficacitatea vaccinurilor COVID-19 împotriva infecției cu Omicron sau Delta confirmate de laborator și a bolii simptomatice scade rapid în timp după ciclul de vaccinare primară și doza de rapel”, se arată în studiu.

„Adunarea majorității dovezilor disponibile cu privire la scăderea eficacității în timp împotriva variantelor COVID-19 are implicații cruciale pentru viitoarele intervenții și programe de vaccinare”, mai precizează cercetarea.

Eficacitatea vaccinului împotriva infecției cu Omicron a fost de 44,4% la o lună după finalizarea ciclului de vaccinare primară. Aceasta a scăzut la 20,7% la șase luni și apoi la 13,4% la nouă luni. Sa constatat că eficacitatea vaccinului este mai mare față de varianta Delta în comparație cu varianta Omicron.

„Estimările cumulate ale eficacității după orice ciclu de vaccinare primară împotriva bolii simptomatice după infecția cu Omicron arată o scădere marcată în timp”, se arată în studiu.

Eficacitatea împotriva bolilor simptomatice a scăzut de la 52,8% la o lună după finalizarea ciclului de vaccinare primară la 14,3% la șase luni și 8,9% la nouă luni.

„Estimările noastre sugerează că eficacitatea inițială ar putea fi diferită în funcție de tipul de vaccin, cu o eficacitate mai mare găsită la o lună de la administrarea celei de-a doua doze pentru Moderna și Pfizer-BioNTech, comparativ cu AstraZeneca și Sinovac”, se arată în studiu.

În ceea ce privește vârsta, eficacitatea vaccinului s-a dovedit a fi similară la grupele de vârstă mai tânără și mai în vârstă împotriva infecției cu varianta Omicron.

Se știe că vaccinurile împotriva COVID-19 duc la mai multe afecțiuni medicale. Un studiu care a examinat 9.500 de femei a constatat că cele care au făcut vaccinuri cu COVID-19 au avut un risc puțin mai mare de sângerare menstruală mai abundentă. În cadrul studiului, 40 din 1.000 de femei au observat o creștere a sângerării după doar o singură doză de vaccin.

Cercetările anterioare ale aceleiași echipe au descoperit că durata ciclului menstrual a crescut în medie cu 3,7 zile în rândul femeilor care au făcut două doze de vaccin COVID-19, în comparație cu cele care nu au făcut vaccinul.

Potrivit unui studiu din februarie publicat în British Medical Journal, insuficiența cardiacă și decesele au avut loc în rândul celor care s0au vaccinat de coronavirus.

Cercetătorii au descoperit că mai mulți oameni au suferit de miocardită după vaccinarea COVID-19 decât după ce au fost infectați cu virusul. Miocardita este un tip de inflamație a inimii.

Un raport din martie de la Phinance Technologies, o firmă globală de macro investiții co-fondată de fostul manager de portofoliu BlackRock Edward Dowd, estimează că daunele vaccinului COVID-19 în Statele Unite au dus la afectarea a peste 26 de milioane de oameni anul trecut.

Procurorul general din Texas, Ken Paxton, analizează, de asemenea, dacă Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson au denaturat eficacitatea vaccinurilor lor împotriva COVID-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Între timp, mai multe documente analizate de The Epoch Times arată că autoritățile au respins mai multe persoane care au solicitat despăgubiri pentru problemele suferite ca urmare a administrării unor vaccinuri împotriva coronavirus, în ciuda diagnosticelor de la medici.

Un astfel de individ este pilotul agricol Cody Flint, care a început să sufere de reacții adverse la vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 după ce a făcut injecție. Patru medici au confirmat problemele sale medicale, care includeau și o presiune la nivelul capului.

Programul de Compensare a Prejudiciului de Contramăsuri din SUA (CICP) a respins afirmația lui Flint, spunând că nu a găsit „dovezile necesare” necesare pentru a confirma că problemele sale de sănătate au fost cauzate de vaccinul Pfizer.

Între timp, azi, 5 mai 2023, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia de coronavirus s-a încheiat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. TOATĂ treaba cu imunizarea prin vaccinare este minciună de la cap la coadă. Cine are curiozitatea și norocul să dea peste date, grafice, ce arată incidența vreunei boli de dinainte de introducerea oricărui vaccin va vedea că acestea n-au influențat în nici un fel mersul vreunei boli. Dimpotrivă, la unle boli dup introducerea vaccinului incidența a crescut.
    http://www.whale.to/vaccine/graphs_lies.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate