luni, martie 27, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 16 martie: Sf. Sabin Egipteanul

Calendarul zilei 16 martie: Sf. Sabin Egipteanul

Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul († 287) – Mucenicul Savin din cetatea Ermopolis (Egipt) era un bărbat slăvit și bogat. În timpul lui Dioclețian (284-305) s-a ascuns într-o casă dărăpănată dintr-un sat. Unul din săracii ajutați de el cu hrană și cu bani, urmând pilda lui Iuda vânzătorul, a arătat urmăritorilor locul unde se afla, pentru suma de doi galbeni. Savin a fost prins din porunca ighemonului Adrian, împreună cu alți șase creștini și chinuiți cumplit, iar în cele din urmă au fost înecați în fluviul Nil, devenind martiri în modul acesta.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Hristodul, făcătorul de minuni, întemeietorul Mănăstirii „Sfântul Ioan Teologul” din Patmos.

Sfântul cuvios Hristodul din Patmos a dus mai întâi viață călugărească în mai multe locuri, pentru ca mai apoi să primească acordul și ajutorul material al împăratului Alexie I Comneanul (care a domnit în 1081-1118) și așa a zidit în insula Patmos o biserică și o mănăstire în cinstea sfântului Ioan Evanghelistul, aproape de locul unde se află și peștera în care a petrecut Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și a scris Apocalipsa.

Tot în această zi Biserica face pomenirea sfântului Ioan cel din Mănăstirea Rufianelor, a sfântului mucenic Roman, cel din Parion, a sfinţilor zece mucenici din Fenicia și sfântului Alexandru, papă al Romei.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate