ACTUALITATEMihai Neamțu despre Dan Barna: Cine vrea dialog cu Biserica? Liderul unei...

Mihai Neamțu despre Dan Barna: Cine vrea dialog cu Biserica? Liderul unei secte hipsterești pentru care valorile creștine nu fac doi bani, omul care mângâie pisici vorbind despre ideologia de gen

Scriitorul Mihai Neamțu a comentat în termeni duri tentativa liderului USR, Dan Barna, de a implica Biserica Ortodoxă în campania de vaccinare. Replica vine după întâlnirea dintre Barna și Patriarhul Daniel, de la care liderul USR a părut să iasă cam șifonat.

Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, Neamțu îl numește pe Dan Barna drept „Dinu Păturică”, „lider al unei secte hipsterești pentru care nu valorile creștine nu fac doi bani”.

Neamțu l-a taxat pentru declarația lui Barna conform căreia părinții care nu vor educație sexuală în școli ar fi medievali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Înțeleg că Dinu Păturică (alias Dan Barna) nu mai e fericit în România. Pentru a ne salva, ar avea totuși nevoie de sprijinul instituției pe care a hulit-o cel mai mult: Biserica. Personal, sunt sătul de toți cei care pozează-n mântuitori ai neamului.

Când îi cauți la pedigree, vei găsi doar impostură profesională, fraudă morală și favoritism, înrudiri suspecte cu Vulpi ardelene, contracte bănoase cu bani publici pentru producția de maculatură, pe scurt: ciocoism cu ștaif bruxellez și parvenitism.

Cine poza în soluția la toate relele? Omul care s-a îmbogățit dintr-un antreprenoriat social fictiv; insul care a alimentat buzunarul nevestei (și al sorei) cu fonduri europene, doar pentru a-și plimba aroganța de păun incoruptibil printre păsările flamingo…

Cine vrea dialog cu Biserica? Liderul unei secte hipsterești pentru care valorile creștine nu fac doi bani. Insul pentru care virtutea, puritatea ori castitatea înseamnă „Ev Mediu”.
Păstorul activiștilor progresiști cu diplome subțiri și școli neterminate, omul care mângâie pisici vorbind despre ideologia de gen, admiratorul extremiștilor de la Black Lives Matter — acest epitom al mediocrității fade își permite să le ceară acum preoților mai multă implicare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După ce au încurajat ateismul și discursul blasfemiator, după ce au tăiat bani de la culte pentru a îngrășa legiunile de ONG-uri progresiste, lacheii lui Dănuț Barna își doresc cooperarea cu Cenușareasa României: Biserica lui Hristos.

În frazele acestor salvaționiști de strânsură găsim doar concepte de import, cultura resentimentului și plăcerea repudierii, plus niște englezisme ieftine.

Proza doctrinarilor USR+/- conține doar platitudini. Nimic profund, nimic adânc, nicio înrădăcinare. Sunt doar nișe flașnete ale mimetismului fără discernământ.

Nicio diferență majoră între Barna și Ponta: invenții trase la xerox ale aceluiași sistem, inculți, manipulatori, fără substanță proprie, selectați după înălțime – calitate apreciată în zonele militare.

România nu are nevoie să fie salvată de Barna. Sigur, România are nevoie să fie iubită, protejată, locuită, nu părăsită, bine administrată – dar nu salvată.

De fapt, a existat un singur salvator al omenirii și El a murit pe o Cruce, la marginea Ierusalimului. Pe Iisus, din păcate, salvatorii nației l-au uitat, îl nesocotesc și-l batjocoresc”, a tunat Neamțu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT