marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEBiserica Ortodoxă Română, reacție la decizia CEDO: Niciun text european sau internațional...

Biserica Ortodoxă Română, reacție la decizia CEDO: Niciun text european sau internațional nu ne poate obliga să creăm un statut particular pentru cei care coabitează

Biserica Ortodoxă Română, prin vocea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a criticat decizia CEDO de condamnare a României, pe motiv că nu a legalizat, într-un fel sau altul, relațiile între persoane de același sex.

Într-un comunicat remis presei, Bănescu afirmă că Biserica s-a opus mereu parteneriatului civil, din cauza faptului că „legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia”.

De asemenea, Bănescu afirmă că parteneriatul civil nu reprezintă altceva decât „primul pas spre legalizarea „căsătoriei între persoanele de același sex”, ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această „căsătorie”. ”

Iată comunicatul integral

Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe, dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât el reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică (dovedită în alte societăți) a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei.

În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia.

Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României).

Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate.

Legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea „căsătoriei între persoanele de același sex”, ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această „căsătorie”.

Acordarea unui statut legal „cuplurilor” de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o șireată și favorabilă mișcare politică spre acordarea „dreptului” de a se căsători persoanelor care, prin natura opțiunilor sexuale libere, se situează totuși în afara rațiunilor și scopurilor fondatoare ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie.

Experiența statelor care au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex este grăitoare.

Domeniul dreptului familiei este însă „strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de concepțiile sale profunde”, așadar niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. 1. Legea eternă a lui Dumnezeu NU se poate curba in funcție de păcatul omului. Să iși lase la notar ce vor, dar NU schimbăm societatea pentru a acomoda legea la capriciile sexuale ale unora.

    2. doi hăndrălăi fac un cuplu, nu o familie.

    3. aceste cazuri absolut minoritare sunt folosite de progresiști ca să rupă cu etica socială a civilizației europene inventând o altă civilizație in care familie e ce le trece unora prin fantezie.,

    Acum să ii vedem pe marii entelectuali obsedați de calendar, dacă apără Biblia sau isi apără fanteziile lor politice? E momentul adevărului.

    Avem Patriarh! Să ne rugăm pentru Patriarh!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE