sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATESe pregătesc noi presiuni de la Bruxelles. Uniunea Europeană va încuraja țările...

Se pregătesc noi presiuni de la Bruxelles. Uniunea Europeană va încuraja țările membre să reducă cererea de gaze, stimulând industriile să utilizeze mai puțin acest carburant

Uniunea Europeană va încuraja țările membre să reducă cererea de gaze, stimulând industriile să utilizeze mai puțin acest carburant, în timp ce se pregătește pentru posibile reduceri suplimentare ale livrărilor rusești, potrivit unui proiect de plan văzut de Reuters, citat de news.ro.

Proiectul care urmează să fie publicat pe 20 iulie de către Comisia Europeană (CE) prevede întocmai scenariul despre care Fondului Monetar Internațional (FMI) a avertizat că ar putea arunca economiile în recesiune.

Acesta va sugera țărilor să lanseze stimulente financiare pentru ca firmele să reducă consumul de gaze, să folosească ajutoarele de stat pentru a încuraja industriile și centralele electrice să treacă la alți combustibili și să lanseze campanii de informare pentru a îndemna consumatorii să utilizeze mai puțină încălzire și răcire.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernele ar trebui, de asemenea, să decidă ordinea în care vor forța industriile să se închidă în cazul unei situații de urgență în aprovizionare, se arată în comunicat.

Uniunea Europeană își propune să acumuleze o cantitate cât mai mult gaze în depozite și să creeze un tampon de aprovizionare pentru iarnă, când cererea pentru încălzire va atinge vârfuri. Rezervele de gaze aflate în depozitele din UE sunt în prezent la 62% din capacitate, cu mult sub obiectivul de 80% din capacitate, care ar trebui atins până în noiembrie.

Gospodăriile sunt „clienți protejați” conform legislației UE, ceea ce înseamnă că ar fi ultimele afectate de raționalizarea gazelor. Dar țările ar putea impune limite obligatorii de încălzire sau răcire altor consumatori, cum ar fi birourile sau centrele comerciale, dacă există o lipsă gravă de gaze, se arată în proiect.

„Acțiunea comună timpurie la nivelul Uniunii Europene în acest moment critic al procesului de umplere a depozitelor va reduce nevoia unei posibile și mai dureroase reduceri a cererii mai târziu în timpul iernii”, se arată în proiect.

Guvernul României ia în calcul ca în această iarnă, dacă nu se reușește aducerea din import a cantităților de gaze așa cum sunt planificate, să impună o raționalizare a consumului pentru companii, au declarat surse guvernamentale, precizând că populația „nu va fi afectată” de o posibilă raționalizare a gazelor.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat cu privire la o iarnă catastrofală pentru germani din cauza temerilor de o reducere a aprovizionării cu gaz din Rusia.

Vicecancelarul a avertizat despre un scenariu de coșmar în timpul iernii din cauza lipsei iminente de energie, guvernul implementând deja măsuri din cauza scăderii livrărilor din Rusia. Habeck, care aparține partidului Verzilor din țară, a declarat pentru postul Deutschlandfunk că nu-și face iluzii cu privire la gravitatea crizei.

După ce președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a susținut la începutul acestei săptămâni că țările cu rezerve mari de gaze trebuie obligate să-și împartă gazele cu alte națiuni, ministrul maghiar al Tehnologiei și Industriei László Palkovics a precizat marți că țara sa nu va permite Uniunii Europene să preia controlul asupra rezervelor sale de gaze.

„Până acum, reglementările maghiare au făcut posibilă sprijinirea consumatorilor rezidențiali din țările vecine într-o criză energetică în spirit de solidaritate, dar acest lucru nu poate pune în pericol securitatea aprovizionării noastre interne cu energie. Exploatarea instalațiilor de stocare a gazelor din Ungaria este și va rămâne în mâinile maghiare”, a declarat ministerul lui Palkovics într-un comunicat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate