Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, nu există nicio îndoială că prețul uman a fost enorm pentru această țară, acesta incluzând probabil peste 100.000 de soldați care au murit în operațiuni de luptă.
Cu toate acestea, a existat un om care a prezis multe din ceea ce sa întâmplat în bătălia din estul Europei: George Soros.
Oligarhul ungur-american, adesea descris ca un umanist, a promovat o strategie geopolitică în lucrarea sa din 1993 intitulată „Spre o nouă ordine mondială: viitorul NATO”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Acolo, el subliniază modul în care est-europenii ar putea fi folosiți ca „forță de muncă” în conflictele viitoare, într-un efort de a reduce numărul de decese în țările occidentale, despre care Soros susține că Occidentul nu le-ar putea tolera politic, spre deosebire de estul Europei.
„Combinarea forței de muncă din Europa de Est cu capacitățile tehnice ale NATO ar spori considerabil potențialul militar al Parteneriatului, deoarece ar reduce riscul cadavre pentru țările NATO, care este principala constrângere a dorinței lor de a acționa. Aceasta este o alternativă viabilă la tulburarea mondială care se profilează”, a scris Soros în articol.
Soros spunea că țărilor NATO de la acea vreme nu le plac „sacii de cadavre”, dar declarația sa a indicat implicit că est-europenii pot îndeplini rolul de carne de tun.
Ceea ce a descris Soros pare să se desfășoare, exact așa cum a prezis el, în războiul din Ucraina. Înarmați cu arme NATO de ultimă generație, soldații ucraineni se opun în mod activ Rusiei, despre care Soros se temea în 1993 că va deveni o țară naționalistă care se va opune ordinii globale pe care o promova. Țările occidentale au armele necesare, iar Ucraina are forța de muncă.
După cum a prezis Soros, societatea ucraineană pare să tolereze numărul mare de morți în conflictul său actual cu Rusia. În timpul războiului din Vietnam, SUA au pierdut 58.220 în decurs de aproximativ 10 ani și, totuși, războiul a cunoscut o opoziție puternică din partea publicului american. În ciuda unui număr mult mai mare de morți într-o perioadă mult mai scurtă de timp, societatea ucraineană s-a confruntat cu puține protestele.
Lipsa protestelor în Ucraina poate fi justificată și de faptul că țara a suspendat majoritatea grupurilor societății civile, a interzis partidele de opoziție și mass-media și chiar a scos în afara legii Biserica Ortodoxă Rusă. Un alt factor cheie în perspectiva societății asupra conflictului este faptul că războiul are loc pe pământul ucrainean, care este un factor extrem de motivant pentru soldații ucraineni.
În același articol, Soros a cerut o „nouă ordine mondială”. Termenul este adesea luat în derâdere în mass-media ca fiind o teorie a conspirației, dar pe care Soros îl folosește în mod deschis.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Prin urmare, singura bază pentru acțiune este securitatea colectivă. Și aici este problema. Prăbușirea imperiului sovietic a creat o problemă de securitate colectivă de cea mai mare gravitate.
Fără o nouă ordine mondială, va exista dezordine. Asta e clar. Dar cine va acționa ca polițistul lumii? Aceasta este întrebarea la care trebuie să se răspundă”, a scris Soros în 1993, conform Remix News.
Soros a pompat peste 20 de miliarde de dolari in ONGurile Societatii deschise din estul Europei, spaland pe creier milioane de tineri cu neomarxism, sexo-marxism, eco-marxism. De la ONGurile sexo-marxiste Accept si Mozaiq care fac scandal mediatic si dau oamenii normali in judecata pentru diversitate de opinie, la Tinerii maniosi condusi de golanii anarhisti Mihnea Blidariu, Adrian Dohotaru si Mihai Gotiu care au vandalizat cladiri si institutii in Cluj-Napoca promovand ura si agitatia stradala, presiunea ideologica a fost vizibila la toate nivelurile societatii. Toti bursierii Soros de la Universitatea central-est europeana de la Budapesta au ajuns pe posturile universitare si in institutele de cercetare din Romania. Cum ii mai dam afara de acolo?
Cu diferența esențială că Ucraina se apără, războiul se desfășoară pentrh teritoriul național. Nu se compară cu americanii care se luptau cu comunismul prin Vietnam ori cu islamul militant in Afganistan.
Ucrainienii nu pot să isi piardă motivația pentru că iși pierd țara.