ACTUALITATETârgu Jiu: În ziua în care se împlinesc 200 de ani de...

Târgu Jiu: În ziua în care se împlinesc 200 de ani de la moartea eroului, chipul lui Tudor Vladimirescu a fost pus pe pereții unui fost WC public. Localnicii pot să și-l calce în picioare

Pe 27 mai se împlinesc 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției de la 1821.

Cu această ocazie, în loc de manifestări grandioase care să amintească de personalitatea celui care a deschis drumul spre independența și modernizarea României, localnicii din Târgu Jiu s-au trezit cu chipul eroului pe toate zidurile.

La propriu. Chiar în ziua comemorării morții lui Tudor, un grup de tineri a desenat cu graffiti chipul eroului pe mai mulți pereți, inclusiv pe cei ai unui WC public din Parcul Central din Târgu Jiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceștia l-au „pictat” pe Tudor Vladimirescu inclusiv pe alei, astfel încât oamenii s-au aflat în situația de a călca în picioare chiar chipul eroului.

Tudor a mai fost desenat și la intrarea în baruri, dar și pe alți pereți întâlniți în cale.

Conform informațiilor de pe plan local, acțiunea ar face parte din promovarea unui spectacol rock intitulat „Cazul Tudor Vladimirescu”, pregătit de Teatrul „Elvira Godeanu”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceleași surse precizează că autorii au beneficiat de acordul Primăriei Târgu Jiu pentru a-i pune chipul lui Tudor Vladimirescu pe spații publice, instituția condusă de Marcel Romanescu (PNL) fiind partener oficial al spectacolului.

Anul 2021 este anul Tudor Vladimirescu în România.

O altă vedere a WC-ului din Parcul Central

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...