duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATECriza energetică | Ministrul german al economiei avertizează asupra unei ierni „catastrofale”...

Criza energetică | Ministrul german al economiei avertizează asupra unei ierni „catastrofale” din cauza temerilor de reducere a gazelor din Rusia

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat cu privire la o iarnă catastrofală pentru germani din cauza temerilor de o reducere a aprovizionării cu gaz din Rusia.

Vicecancelarul a avertizat despre un scenariu de coșmar în timpul iernii din cauza lipsei iminente de energie, guvernul implementând deja măsuri din cauza scăderii livrărilor din Rusia. Habeck, care aparține partidului Verzilor din țară, a declarat pentru postul Deutschlandfunk că nu-și face iluzii cu privire la gravitatea crizei.

Potrivit acestuia, Germania se va confrunta cu un „test crucial cu care nu ne-am confruntat de mult timp”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Habeck s-a referit la deciziile dificile care urmează, în care guvernul va trebui probabil să decidă cine primește gaz și cine nu, ceea ce ar reprezenta o intervenție majoră a guvernului pe piață. El a spus că scopul guvernului va fi să asigure furnizarea de infrastructură critică, cum ar fi spitale și case de bătrâni.

În ciuda crizei, Habeck spune că redeschiderea centralelor nucleare este exclusă. În schimb, guvernul trebuie să se asigure că germanii economisesc energie și stochează o cantitate adecvată de gaz. Problema energiei nucleare este deosebit de sensibilă pentru Partidul Verzilor, mulți dintre cei mai vechi membri ai săi dedicându-și o parte substanțială a vieții politice pentru a pune capăt energiei nucleare în Germania.

Habeck avertizează că noi creșteri ale prețurilor la energie sunt la orizont. Prețurile energiei electrice de pe piața angro s-au triplat deja în ultimul an, iar unii experți avertizează că se vor multiplica de patru ori. Deși consumatorii finali nu au fost încă afectați, facturile se așteaptă să servească drept un șoc major al prețurilor atât pentru gospodăriile germane, cât și pentru întreprinderi în anul viitor.

Potrivit lui Habeck, situația ar fi „solicitantă” pentru mulți oameni, iar ministrul a cerut mai mult sprijin politic. El a spus că inegalitatea socială este prea mare, iar guvernul și partenerii sociali trebuie să discute acum despre măsurile de ajutorare. El a indicat că au existat deja întâlniri inițiale cu privire la modul de a oferi un astfel de sprijin social, dar acestea s-au încheiat până acum fără niciun progres.

Verzii, care caută să sporească alocațiile pentru asistență socială în fața crizei energetice, se confruntă cu opoziția partenerilor lor de coaliție, Partidul Liber Democrat (FDP), cunoscut pentru viziunea sa conservatoare asupra cheltuielilor. De exemplu, eforturile de a extinde un bilet de tren regional de 9 euro pentru încă trei luni au fost anulate de FDP, în ciuda sprijinului puternic din partea Verzilor.

Alte partide dau vina pe Partidul Verzilor și pe alte partide de guvernământ pentru că au doborât criza asupra Germaniei. De exemplu, atât Partidul de Stânga, cât și Alternativa pentru Germania (AfD) au cerut încetarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, despre care ambele părți susțin că nu sunt doar ineficiente, ci și pedepsesc pe cei mai vulnerabili.

„Sancțiunile economice impuse dăunează mult mai mult Germaniei decât Rusiei și, prin urmare, sunt greșite. Conducta Nord Stream 2 trebuie pusă în funcțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt socio-politic al grupului parlamentar AfD, René Springer.

În plus, Springer a cerut ca centralele nucleare germane să continue să funcționeze, eliminarea imediată a taxei pe CO₂ și reducerea taxelor pe energie, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate