joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPatriarhia Română cere schimbarea legii înmormântărilor celor decedați de Covid: Așteptarea devine...

Patriarhia Română cere schimbarea legii înmormântărilor celor decedați de Covid: Așteptarea devine dureroasă și nu mai are o rațiune suficientă

Modificarea regulilor înmormântărilor este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, susține Bănescu.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară.

Cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.
Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă.
Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, susține Vasile Bănescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a afirmat, recent, că niciodată „nu ne-am îngropat morții goi, până în 2020”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Bor,v-ați trezit cam târziu deja nu mai existați pentru noi.sunteti niște colaboraționiști infecți ai guvernului scârțu,ați uitat de poporul român.sa va fie rușine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate