duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATERomânii din Ucraina au sărbătorit 1 Decembrie la Cernăuți, în nordul Bucovinei

Românii din Ucraina au sărbătorit 1 Decembrie la Cernăuți, în nordul Bucovinei

De Ziua Națională a României, la Cernăuți, Consulatul General al României în colaborare cu Societatea pentru Cultură și Literatură Română ”Mihai Eminescu” din Cernăuți, au organizat o serie de manifestări culturale.

Deși mai modeste din cauza războiului adus de invadatorii ruși în Ucraina, manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul Luceafărului poeziei românești Mihai Eminescu și Cobzarului poeziei ucrainene Taras Șevcenko din centrul vechii urbe cernăuțene. Apoi, cei prezenți au fost invitați la sediul Societății pentru Cultură și Literatură Română ”Mihai Eminescu”.

La recepția organizată de Consulatul General al României la Cernăuți au fost prezenți membri ai mediului asociativ din regiunea Cernăuți, reprezentanți ai autorităților locale, ai Consiliului orășenesc și Administrației militare regionale Cernăuți, ai comunelor românești din regiune, reprezentanți ai instituțiilor culturale, de învățâmânt și mass-media din regiune, oaspeți din România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Consulul României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a înmânat Diplome de Excelență personalităților importante atât din regiunea Cernăuți cât și celor din sudul Bucovinei. Consulul General a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor din regiunea Cernăuți.

Adjunctul președintelui Consiliului regional Cernăuți, Mihailo Pavliuk în discursul său a ținut să mulțumească României pentru imensul sprijin în această perioadă grea pentru Ucraina și să felicite poporul român cu Ziua Națională, conform Agenției Bucpress.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE