ACTUALITATEGermania | Partidul parlamentar Die Linke cere încetarea sancțiunilor asupra Rusiei și...

Germania | Partidul parlamentar Die Linke cere încetarea sancțiunilor asupra Rusiei și lansarea conductei Nord Stream 2: Sancțiunile energetice nu funcționează. Dimpotrivă, sunt benefice pentru Rusia. Explozia prețurilor face ca Rusia să câștige mai mult din vânzarea de energie decât înainte

Germanii „se împușcă în picior” cu sancțiunile energetice ale UE impuse în prezent Rusiei și ar trebui să reînceapă discuțiile cu Kremlinul cu privire la lansarea conductei Nord Stream 2 pentru a preveni o exacerbare a crizei energetice din țară, potrivit lui Klaus Ernst, deputat al Partidului de Stânga German (Die Linke).

În declarațiile adresate miercuri Rheinische Post, expertul în energie al fracțiunii de stânga din Bundestag s-a abătut de la consensul general european potrivit căruia sunt necesare acțiuni punitive împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Germania, o națiune a cărei cerere de energie s-a bazat în mare măsură de zeci de ani pe aprovizionarea din Rusia, a fost probabil cea mai puternic afectată de sancțiunile UE asupra petrolului rusesc. Prețurile la energie electrică s-au triplat în doar un an și ar putea crește și mai mult, Bruxelles-ul propunând acum sancțiuni împotriva aprovizionărilor cu gaze din Rusia. Ernst a cerut o schimbare de tact în politica externă a țării.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Guvernul federal trebuie să facă acum totul pentru a asigura aprovizionarea cu energie”, a spus Ernst publicației. „Trebuie să vorbim cu Rusia despre punerea în funcțiune a Nord Stream 2 pentru o anumită perioadă de timp, dacă aprovizionarea cu gaz nu poate fi garantată într-un mod diferit”, a adăugat el.

Politicianul de stânga a avertizat că „întreruperea furnizării de gaze ar putea deteriora ireversibil coloana vertebrală industrială a Germaniei”.

Sancțiunile energetice nu funcționează. Dimpotrivă, sancțiunile energetice sunt benefice pentru Rusia. Explozia prețurilor materiilor prime precum petrolul și gazul face ca Rusia să câștige mai mult din vânzarea de energie decât înainte”, a adăugat Ernst.

Asemenea observații, indiferent de persuasiunea politică a lui Ernst, sunt în linii mari în conformitate cu linia politică a Budapestei, unde eficacitatea sancțiunilor impuse în prezent a fost adesea pusă la îndoială. Cu toate acestea, o astfel de mișcare este probabil să enerveze Kievul și Varșovia, care au pus deja la îndoială angajamentul Germaniei de a pedepsi în mod adecvat Rusia pentru agresiunea sa din Ucraina și au susținut o abordare dură a sancțiunilor rusești.

Ernst a spus pentru Rheinische Post: „Ar trebui să luăm doar măsuri care să ducă la încheierea războiului și care să nu dăuneze propriilor cetățeni”.

Nord Stream 2 este o conductă de 1.200 km sub Marea Baltică, care va transporta gaz de pe coasta Rusiei, lângă Sankt Petersburg, până la Lubmin, în Germania. Deși a fost finalizat în septembrie 2021, procesul de certificare a conductei a fost oprit de autoritățile germane de reglementare la cererea cancelarului Olaf Scholz, ca reacție la invazia rusă a Ucrainei, conform Remix News.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate