luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEFEM Davos | Volodimir Zelenski cere „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei și mai...

FEM Davos | Volodimir Zelenski cere „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei și mai multe arme pentru Ucraina: Avem nevoie de cel puțin 5 miliarde de dolari pe lună

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut luni, la Davos, mai multe arme pentru țara sa, finanțare suplimentară și „sancțiuni maxime” împotriva rușilor, precum și suspendarea totală a comerțului cu Federația Rusă, relatează AFP și EFE, citate de Agerpres.

„Sancțiunile ar trebui să fie maxime pentru ca Rusia și orice potențial agresor care vrea să ducă un război brutal împotriva vecinului său să cunoască în mod clar consecințele imediate ale acțiunilor sale”, a afirmat Zelenski în cursul unei intervenții prin videoconferință la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos.

„Nu ar trebui să existe niciun fel de comerț cu Rusia”, a insistat el, cerând între altele instituirea „unui embargou asupra petrolului rusesc” și măsuri împotriva „tuturor băncilor rusești, fără excepție”, pledând pentru „crearea unui precedent pentru retragerea completă a tuturor întreprinderilor străine de pe piața rusă”, cărora le-a propus să-și continue activitatea în Ucraina și să participe la „reconstrucția țării” după război.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Le „invităm să continue să opereze în Ucraina, o piață de 40 de milioane de persoane (…). Vă invit să faceți parte din procesul de reconstrucție a țării, o sarcină mare (…), trebuie să reconstruim orașe întregi”, a spus Zelenski, insistând asupra creșterii presiunii asupra Rusiei, prin „sancțiuni convingătoare”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

SUA și Marea Britanie au renunțat la importul de petrol rusesc. Dar multe state membre din Uniunea Europeană sunt extrem de dependente de hidrocarburile rusești și întâmpină dificultăți în a se pune de acord în această privință.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat recent că statele care refuză un embargo împotriva Federației Ruse sunt „complice la crime de război”. „Dacă o țară din Europa continuă să se opună unui embargo asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive întemeiate să spunem că această țară este complice la crimele comise de Rusia pe teritoriul ucrainean”, a declarat Dmitro Kuleba într-un videoclip live pe Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În același timp, președintele Zelenski a cerut mai multe arme pentru țara sa, exprimându-și regretul în legătură cu faptul că sprijinul din partea comunității internaționale nu a fost întotdeauna suficient de rapid.

„Dacă am fi primit 100% din ceea ce aveam nevoie în februarie, rezultatul ar fi fost zeci de mii de vieți salvate. De aceea, Ucraina are nevoie de toate armele pe care le cere, nu doar de cele care au fost furnizate. Acesta este motivul pentru care Ucraina are nevoie de finanțare”, a explicat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Șeful statului ucrainean consideră că ajutorul internațional oferit țării sale nu este suficient. În Ucraina „nu mai există orașe pașnice, ci ruine, în loc de turism, avem bombe și rachete, acesta este rezultatul dacă continuăm ca până acum”, a avertizat el, în fața unei audiențe compuse exclusiv din lideri politici și de afaceri.

Volodimir Zelenski a precizat că țara sa ar avea nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună. Între altele, Zelenski și-a exprimat dezamăgirea că unitatea de care dă dovadă în prezent comunitatea internațională și presiunea exercitată la adresa Rusiei nu au început în 2014.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Dacă aceasta s-ar fi întâmplat atunci, unitatea și presiunea guvernelor și a companiilor, poate că Rusia nu ar fi început acest război la scară largă și nu s-ar fi pierdut atâtea vieți” omenești, a spus președintele ucrainean.

În final, președintele ucrainean a spus că dacă ar fi întrebat ce ar dori să le transmită în special liderilor lumii aceasta ar fi mai întâi de toate să nu se piardă „sentimentul de unitate”. Ucraina este reprezentată în forță în acest an la reuniunea WEF din Davos, unde numeroși responsabili politici ucraineni s-au deplasat personal. Fondatorul WEF, Klaus Schwab, a salutat o „delegație deosebit de puternică a Ucrainei printre noi”, notează AFP.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Are bunăvoința să ne informeze actorașul cel viteaz unde s-a „evaporat” personalul militar străin din Azovstal și care-i motivul pentru care politica SUA, exact în domeniul pe care-l solicită măscăriciul de președinte ucrainean, a luat o întorsătură bruscă? Poate ne mai relatează de unde au existat posibilități de-a oferi cetățenie britanică, casă, masă și bani de buzunar soțiilor naziștilor din conducerea Batalionului Azov, condiția fiind ca aceștia să nu se predea?
  Potrivit informațiilor de pe front, abandonul ucrainenilor nepregătiți pentru operațiuni militare a dus la pierderi teribile în rândurile apărării. Armata rusă a învins multe dintre aceste bande.
  Acum este din ce în ce mai greu să scoți combatanții din orașe și să-i trimiți pe front. De altfel, Zelenski a început din acest motiv cu înlocuirile, primul cap căzut fiind al lui Igor Ivanovici, comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, după cum se arată în textul decretului semnat de ocupantul scaunului prezidențial de la Kiev. Printr-un alt decret, Zelenski l-a demis pe Yuri Galușkin dintr-un post similar.
  Între timp, persoanele capturate din subsolurile uzinei metalurgice sunt duse la centrul de arest preventiv al RPD (Republica Populară Donețk) de către Fundația Akhmat Kadîrov. Instanța va decide soarta combatanților predați din Azovstal, în vreme ce naziștii așteaptă, la rându-le, și ei prima înfățișare în fața unui tribunal pentru crime de război, se arată în comunicatul șefului Republicii Donețk, Denis Pușilin.
  Toate depozitele de armament, inclusiv cele ale obuzierelor M777 fabricate în SUA trimise zilele trecute, apoi posturile de comandă și sediile apărării armatei ucrainene au fost distruse de rachete rusești. În plus, o divizie a sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană S-300, precum și depozitele de rachete, artilerie și muniție ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost pulverizate. La Kemerovo, a fost reținut un alt complice idiot al naziștilor ucraineni, care a fost implicat în distrugerea a două turnuri de transmisie din Kuzbas. Deținutul face mărturisiri complete, din câte citesc informările FSB.
  Și-atunci, care-i scopul solicitărilor și descrierilor apocaliptice făcute de Zelenski? Sunt vinovați alții și buni de plată, în egală măsură, că Ucraina nu a intenționat niciodată să implementeze acordurile de la Minsk? Că s-a pus la dispoziția occidentalilor în deținerea de biolaboratoare și-n oferirea de subiecți? Că Zelenski a amenințat Rusia, înainte cu o săptămână de declanșarea de către aceasta a operațiunii militare speciale, cu atacuri nucleare? Este limpede, că individul în cauză nu intenționează să ajungă la un acord cu Putin, spre a-și proteja populația rămasă în viață. De reconstrucția țării, nici nu mai poate fi vorba! De unde deducem noi, cei de pe margine, că planul nu numai că-i în plină desfășurare, dar și că este cu totul altul decât cel prezentat presa occidentală.

 2. Despre Nüremberg nu a zis nimic ? Stânga americană bârfește intens. Au și poze. Poate ajungem să aflăm și cine minte. De n-o fi una din acele chestii … nedecidabile.

  De „variola maimuțelor” nu se știe nimic ? Au spart rușii niște fiole pe lângă noi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE