sâmbătă, aprilie 20, 2024
ȘTIRIJustin Trudeau critică protestul „plin de ură“ al camionagiilor, dar dă exemplu...

Justin Trudeau critică protestul „plin de ură“ al camionagiilor, dar dă exemplu bun manifestațiile Black Lives Matter: Am susținut oamenii de la BLM care își exprimau preocupările și problemele lor

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a criticat protestul „Convoiul Libertății” împotriva obligativității vaccinării ca reprezentând o „retorică plină de ură”, în timp ce vorbea cu admirație despre protestele Black Lives Matter, conform FoxNews.

“Am participat la proteste și mitinguri în trecut, când am fost de acord cu obiectivele, când am susținut oamenii care își exprimă preocupările și problemele lor, iar Black Lives Matter este un exemplu excelent în acest sens”, a spus Trudeau, luni, la o conferință de presă virtuală.

„De asemenea, am ales să nu mă apropii de protestele care au exprimat retorică plină de ură, violență față de concetățeni și o lipsă de respect nu doar față de știință, ci și față de lucrătorii din domeniul sănătății și, sincer, 90% dintre camionagii fac ceea ce trebuie pentru a menține canadienii în siguranță, pentru a pune mâncare pe mesele noastre. Canadienii știu unde stau. Acesta este un moment în care liderii responsabili trebuie să se gândească cu atenție unde stau și cu cine stau”, a continuat premierul.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Protestele au fost covârșitor de pașnice, potrivit știrilor locale și videoclipurilor cu scenele din Ottawa.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cu toate acestea, poliția din Ottawa a declarat că investighează posibile acuzații penale după ce protestatarii ar fi urinat pe Memorialul Național de Război, ar fi dansat pe Mormântul Soldatului Necunoscut și ar fi folosit statuia atletului canadian Terry Fox pentru a afișa o pancartă pe care scria „Mandat de Libertate”.

Trudeau a adăugat în comentariile sale că „simbolismul nazist, imaginile rasiste și profanarea memorialelor de război” este „o insultă adusă memoriei și adevărului”.

Acesta a criticat săptămâna trecută convoiul ca fiind compus dintr-o „mică minoritate marginală” de oameni care au „viziuni inacceptabile”.

„Ceea ce auzim de la unele persoane asociate cu acest convoi este complet inacceptabil”, a adăugat el la acea vreme.

Ulterior, a fost batjocorit pe Twitter, inclusiv de CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru comentariile sale, după ce protestul a dus la ieșirea în stradă a mii de oameni.

„Se pare că așa-numita „minoritate marginală” este de fapt guvernul”, a scris Musk pe Twitter duminică după-amiază.

Trudeau și familia sa au fost mutați într-o locație secretă din capitală din cauza unor presupuse riscuri de securitate, au declarat surse pentru CBC în weekend. Premierul a anunțat luni că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, dar „se simte bine” și „va continua să lucreze de la distanță în această săptămână”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE