ACTUALITATEProtest anti-lockdown la Londra. Mii de oameni au ieșit în stradă, după...

Protest anti-lockdown la Londra. Mii de oameni au ieșit în stradă, după anunțul că mai multe zone din Marea Britanie intră din nou în carantină

Mii de londonezi au ieșit, sâmbătă, în centrul capitalei britanice ca să protesteze față de impunerea unui nou lockdown, care va afecta peste 13 milioane de oameni.

Zone din nord-vestul Angliei, Middlands și West Yorkshire, vor intra în carantină de marți, 22 septembrie, a anunțat secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, potrivit Independent, citat de Libertatea.

De asemenea, primul ministru britanic, Boris Johnson, a declarat că este inevitabil ca ţara să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus. De aceea a și fost luată măsura carantinării.

După cum a relatat R3Media, și în România oamenii au ieșit sâmbătă în stradă. La protestul din Piața Universității au fost prezenți și regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

Organizatorul mitingului, Pompiliu Diplan, a spus că refuză „noul leninism chinezesc” și că „lumea trebuie să iasă din cultura fricii”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...