EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Învățământul hibrid dispare, elevii sunt toți fie în...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Învățământul hibrid dispare, elevii sunt toți fie în bănci, fie online. Scenarii pentru redeschiderea școlilor

Învățământul hibrid, cu clasa împărțită în grupe de elevi care făceau, pe rând, școală online și față în față, nu va mai exista când se vor redeschide școlile, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Practic, potrivit anunțului ministrului Educației, elevii fie revin toți în bănci, când se redeschid școlile, fie fac toți școală online.

„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru renunțarea la  varianta hibrid a fost acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, potrivit sursei citate, au fost anunțate trei scenarii, anume:

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, incidența sub 1 la mia de locuitori toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, incidența de sub 3 la mia de locuitori, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, incidența de peste 3 la mia de locuitori continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Preşedintele României,  Klaus Iohannis,  a anunțat, joi, că, din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide, după cum a informat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...