ACTUALITATEFOTO/VIDEO Protest anti mască. Cristi Puiu și Carmen Tănase, prezenți în Piața...

FOTO/VIDEO Protest anti mască. Cristi Puiu și Carmen Tănase, prezenți în Piața Universității. Medic: Niciodată, în istorie, o pandemie nu a fost oprită prin carantinare și cu masca

Peste 1.000 de oameni au participat la un marș împotriva restricțiilor și a regulilor impuse pentru elevii și profesorii care s-au întors la școală.

Organizatorul mitingului, Pompiliu Diplan, a spus că refuză „noul leninism chinezesc” și că „lumea trebuie să iasă din cultura fricii”.

La protest sunt prezenți și regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

ACTUALIZARE 17:36 Dr. Răzvan Constantinescu, cel care a contestat prima oară, public, isteria întreținută de autorități, a fost primit în urale la microfon.

ACTUALIZARE 17:00 Protestatarii îi cer demisia secretarului de stat al Ministerului de Interne, Raed Arafat. „Arafat demisia” și „Arafat, arestat”, scandează oamenii.

Știrea inițială

Peste 1.000 de oameni s-au strâns în Piața Universității pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse în școli. Manifestația a început cu intonarea imnului național, „Deșteaptă-te române”.

Cei prezenți scandează „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”, „Libertate!”, „Jos Masca”, „Nu vrem să fim o nație de sclavi” sau „Jos Dictatura!”. Unii dintre cei care protestează în Piața Universității sunt veniți din provincie, conform celor spuse de Pompiliu Diplan, unul dintre organizatorii protestului.

Avocatul Marina Alexandru a îndemnat pe cei prezenți să fie atenți la toate inițiativele legislative, pentru că au o datorie față de copii.

„Români, trebuie să citim fiecare lege ce se adoptă, trebuie să fim mereu informați despre ce urmează. În ele se va strecura consimțământul prezumat, cu amenințarea pedepselor. Nimeni nu vă poate obliga la nimic”, a declarat ea.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...