ACTUALITATEUEFA a decis drept: Sebastian Colțescu nu este vinovat de rasism

UEFA a decis drept: Sebastian Colțescu nu este vinovat de rasism

UEFA a analizat cazul Sebastian Colțescu și a dat verdictul: arbitrul român nu a folosit nicio expresie rasistă la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșerhir din Champions League, informează presa spaniolă, citată de DigiSport.

Potrivit cotidianului Sport, UEFA va încheia ancheta prin a concluziona că ceea ce Colțescu a spus nu poate fi considerat rasist. Forul continental ar fi stabilit că s-a folosit cuvântul „negru” cu intenția ca arbitrul central, Ovidiu Hațegan, să îl identifice pe Pierre Webo, nu cu intenție peiorativă.

Raportul forului european a arătat că „expresiile româneşti ‘negrul ăla’ şi ‘ăla negru’ nu au conotaţii peiorative sau negative” și „nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste”.

Arbitrul din Craiova a primit vestea ca o ușurare și a reacționat pe contul său de Instagram.

„Când se face dreptate, aduce bucurie celor drepți și teroare celor care fac rău”, a scris Sebastian Colțescu, în limba engleză, potrivit GSP.ro.

Pentru „centralul” român decizia vine ca o reabilitare, după ce o mare parte din presa internațională l-a pus „la colț” și l-a catalogat drept ”rasist” în urma incidentului de pe Parc des Princes.

Totuși, Sebastian Colțescu riscă să fie suspendat, potrivit cotidianului catalan Sport. Spaniolii notează că raportul arată că arbitrul român a avut totuși un „comportament neadecvat, care ar fi putut fi evitat”. Pedeapsa este minimă, variind de la o etapă până la o perioadă definită de timp.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate