ACTUALITATEUEFA a decis drept: Sebastian Colțescu nu este vinovat de rasism

UEFA a decis drept: Sebastian Colțescu nu este vinovat de rasism

UEFA a analizat cazul Sebastian Colțescu și a dat verdictul: arbitrul român nu a folosit nicio expresie rasistă la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșerhir din Champions League, informează presa spaniolă, citată de DigiSport.

Potrivit cotidianului Sport, UEFA va încheia ancheta prin a concluziona că ceea ce Colțescu a spus nu poate fi considerat rasist. Forul continental ar fi stabilit că s-a folosit cuvântul „negru” cu intenția ca arbitrul central, Ovidiu Hațegan, să îl identifice pe Pierre Webo, nu cu intenție peiorativă.

Raportul forului european a arătat că „expresiile româneşti ‘negrul ăla’ şi ‘ăla negru’ nu au conotaţii peiorative sau negative” și „nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste”.

Arbitrul din Craiova a primit vestea ca o ușurare și a reacționat pe contul său de Instagram.

„Când se face dreptate, aduce bucurie celor drepți și teroare celor care fac rău”, a scris Sebastian Colțescu, în limba engleză, potrivit GSP.ro.

Pentru „centralul” român decizia vine ca o reabilitare, după ce o mare parte din presa internațională l-a pus „la colț” și l-a catalogat drept ”rasist” în urma incidentului de pe Parc des Princes.

Totuși, Sebastian Colțescu riscă să fie suspendat, potrivit cotidianului catalan Sport. Spaniolii notează că raportul arată că arbitrul român a avut totuși un „comportament neadecvat, care ar fi putut fi evitat”. Pedeapsa este minimă, variind de la o etapă până la o perioadă definită de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite