luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPremierul Mateusz Morawiecki: Vreau să văd nemții culegând căpșuni și mere în...

Premierul Mateusz Morawiecki: Vreau să văd nemții culegând căpșuni și mere în Polonia. Înainte mergeau polonezii să culeagă sparanghel în Germania

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat la miting din Polonia că, dacă guvernul său conservator rămâne la putere, în 10 ani, polonezii vor avea mai multă putere de cumpărare decât cetățenii din Germania, conform Remix News.

„În timpul mandatului lui Donald Tusk, polonezii mergeau în Germania să culeagă sparanghel (…). Vreau să văd nemții venind în Polonia să culeagă căpșuni și mere”, a spus Morawiecki.

Polonezii reprezintă încă o forță de muncă substanțială în construcții, asistență medicală, agricultură și producție în Germania – adesea ca lucrători temporari care câștigă salarii mici. Guvernul conservator al Poloniei a căutat de multă vreme să susțină economia Poloniei în raport cu puterea germană, pentru a reduce acasă oamenii și a ridica nivelul de trai.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Morawiecki a mai menționat în timpul discursului său că guvernul său va rezista ultimelor încercări ale Comisiei Europene de a reloca migranții ilegali în Europa Centrală. Comentariile sale au venit pe fondul unui vot controversat de la Bruxelles, care ar forța țările să accepte migranți sau să plătească amenzi de până la 22.000 de euro per migrant, potrivit publicației de știri poloneze Rzeczpospolita.

Liderul polonez a promis că Polonia va evita să aibă parte de scene precum în Franța și Suedia, unde migranții ilegali îi terorizează localnici. Morawiecki a acuzat, de asemenea, Comisia Europeană că a încercat să forțeze Europa Centrală să repete greșelile făcute în Europa de Vest.

Premierul polonez a remarcat că guvernul liberal anterior a acceptat relocarea obligatorie a migranților. El a avertizat că, dacă liberalii vor câștiga alegerile viitoare, se vor pleca în fața Berlinului și Bruxelles-ului și vor permite migranților să intre în țară.

El a acuzat apoi opoziţia liberală că a redus catastrofal bugetul de stat în timpul mandatului. El a menționat că, în timpul guvernării liberale, mulți polonezi au părăsit țara, șomajul a fost de peste 2 milioane și vârsta de pensionare a fost crescută. Potrivit lui Morawiecki, liderul conservator de guvernământ, Jarosław Kaczyński, a salvat Polonia din sărăcie:

„Jarosław Kaczyński a scos Polonia din încurcătură, vizibilă în multe dimensiuni – din punct de vedere instituțional și în relațiile cu oamenii”, a spus Morawiecki.

Morawiecki a acuzat în continuare opoziția liberală că vrea să guverneze mai degrabă în interesul Germaniei decât în cel al Poloniei.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate