luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni...

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Acestuia i s-au confiscat o sumă de peste 50.000 de euro și un imobil din zona Herăstrău

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani care ar proveni din corupție. În prima instanță, primise 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București, după mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

Astfel, Oprescu a primit 6 ani și 6 luni închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat, în variantă agravată, 6 ani închisoare pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu, 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de spălarea banilor. După contopirea pedepselor, instanța aplică pedeapsa închisorii cea mai grea – 6 ani și 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca fostul primar al Capitalei să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare. din această pedeapsă va fi dedusă perioada reținerii, arestării preventive și arestului la domiciliu de la data de 6.IX.2015 la data de 14.I.2016, inclusiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 13 mai 2019, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar și de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ce bunuri i se confiscă lui Sorin Oprescu

Instanța a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei și de 9.500 euro.

De asemenea, magistrații au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul București, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menținut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafață de 526 mp și teren în suprafață de 895 mp, aparținând lui Sorin Oprescu, conform HotNews.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate