ACTUALITATEDacian Cioloș a exclus un eurodeputat din grupul Renew Europe pentru că...

Dacian Cioloș a exclus un eurodeputat din grupul Renew Europe pentru că i-a numit „anormali” și „perverși” pe homosexuali și transsexuali

Liderul grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, l-a exclus pe eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich, pentru că i-a numit pe homosexuali și transsexuali drept „perverși”, „anormali”, scrie Agerpres.

Într-un video postat pe Facebook la 10 ianuarie, Uspaskich – care este lider al Partidului Muncii lituanian – afirmă că în unele ţări europene este „periculos” să fii „un reprezentant al unei orientări naturale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Mă refer exact la perverşi, anormali – viaţa, soarta le-a dat o astfel de viaţă, nu este vina lor că în haine de bărbat ei se simt ca femeile, majoritatea oamenilor nu îşi fac singuri reclamă”, a scris printre altele Viktor Uspaskich.

După ce eurodeputaţi atât din Renew Europe, cât şi din alte grupuri politice şi-au exprimat îngrijorarea legată de comentariile lui Uspaskich, acesta a prezentat scuze, dar a precizat că afirmaţia i-a fost scoasă din context.

„Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe”, a susţinut liderul grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloş, într-o declaraţie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Ca familie politică, suntem profund angajaţi faţă de apărarea şi extinderea drepturilor persoanelor LGBTI+. Comentariile domnului Uspaskich sunt incompatibile cu valorile pe care le îndrăgim şi (acele comentarii) îl plasează în afara familiei noastre”, a spus Cioloş, care este și vice-lider al coaliției USR-PLUS aflată la guvernare în România.

Miercuri grupul Renew Europe a votat pentru excluderea lui Viktor Uspaskich. „În urma unei proceduri disciplinare interne, încheiată prin vot în şedinţa din această seară a grupului Renew Europe, Viktor Uspaskich a fost exclus, cu efect imediat”, a declarat Dacian Cioloş.

Într-un e-mail datat 13 ianuarie şi adresat colegilor săi, politicianul lituanian menţionează că doreşte să le prezinte scuze „pentru stresul şi durerea cauzate de informaţii părtinitoare luate din discursul” său. El a adăugat că „limba lituaniană” nu este limba sa maternă şi în aceste condiţii atunci când vorbeşte în cadru informal „poate face greşeli”, subliniind că „nu s-a gândit sau nu s-a referit la gay, lesbiene şi alte persoane din comunitatea LGBT”.

În vara anului trecut, Dacian Cioloș l-a atacat pe președintele Poloniei, după ce Andrzej Duda, a semnat „Charta Familiei”, care conține și un angajament privind „apărarea copiilor de ideologia LGBT”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate