vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEÎn timp ce Germania a intrat în recesiune, Polonia are cea mai...

În timp ce Germania a intrat în recesiune, Polonia are cea mai mare rată de creștere a PIB-ului din Europa și cel mai mic șomaj. Țara depășește până și China

Datele OCDE pentru primul trimestru al anului 2023 arată că Polonia este lider în Europa în ceea ce privește creșterea PIB-ului, o veste excelentă pentru guvernul conservator de la Varșovia, conform Remix News.

PIB-ul Poloniei a fost cu 3,8% mai mare decât în trimestrul al patrulea din 2022, depășind estimările. Rata de creștere a PIB-ului în Polonia a depășit media de 0,4% pentru statele OCDE și cifra echivalentă cu 0,2% pentru țările UE.

Sondajul OCDE din 34 de țări arată Polonia conduce cu o creștere de 3,8%. China este pe locul al doilea cu 2,2%, iar Portugalia pe locul trei cu 1,6%. Columbia a înregistrat o rată de creștere de 1,4%, Finlanda 1,1% și Mexic 1%. Toate celelalte țări au înregistrat creșteri ale PIB-ului sub 1 la sută.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Experții subliniază că rezultatele bune ale Poloniei din investiții sunt motivul pentru succesul țării, potrivit serviciului de știri polonez PAP. Aceste investiții au contribuit la depășirea ratei de slăbire a consumului privat, dar indică și balanța de plăți pozitivă ca urmare a boom-ului continuu al exporturilor. Din nou, Polonia a reușit să evite recesiunea, care este definită prin contractarea PIB-ului timp de două trimestre la rând.

Au fost mai multe vești bune pentru economia poloneză joi. Potrivit cifrelor Eurostat pentru aprilie, Polonia are cel mai scăzut șomaj din Europa, 2,7%.

În schimb, Germania a intrat recent în recesiune, partidul conservator Alternativa pentru Germania (AfD) dând vina pe guvernul liberal de stânga al țării și sprijinul său pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE