luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEGermania: AfD depășește Partidul Verzilor în sondaje pentru prima dată în ultimii...

Germania: AfD depășește Partidul Verzilor în sondaje pentru prima dată în ultimii 4 ani

Pe măsură ce Partidul Verzilor se scufundă, Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) crește, AfD fiind acum în fața Verzilor pentru prima dată din 2018, în două sondaje separate, informează Rmx.news.

Într-un sondaj al YouGov, AfD a sărit la 17%, în timp ce Verzii au rămas în urmă, cu un procent de 16%.

Într-un alt sondaj, comandat de ziarul Bild, AfD are 16%, iar Partidul Verzilor 15,5%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, deDavid Horowitz și Richard Poe,vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai multe sondaje au arătat că Verzii au început să piardă sprijin de luni de zile, în timp ce AfD câștigă.

În iulie anul trecut, Insa a arătat că Verzii erau la 23% și AfD la doar 12%. Războiul din Ucraina, inflația în creștere, criza energetică și imigrația scăpată de sub control au scufundat șansele Paridului Verzilor.

Ultima dată când AfD a fost înaintea Verzilor, a fost în octombrie 2018, când AfD era la 18%, iar Verzii erau la 17%.

Cel mai recent sondaj de la Insa arată că și Partidul Stânga (Die Linke) suferă în urma deciziei Sahrei Wagenknecht de a pleca. Partidul ar avea doar 4%, procent care nu i-ar permite să stea în parlament. De asemenea, CDU (Uniunea Creștin-Democrată) a scăzut de la ultimul sondaj, în timp ce SPD (Partidul Social Democrat din Germania) a crescut.

În ultimul an, o serie de partide politice rivale au intensificat apelurile de a interzice AfD, pe măsură ce partidul creștea în popularitate. Ei au susținut că interzicerea unuia dintre principalele partide politice de opoziție din țară înseamnă „protecția democrației”.

Partidul AfD a cerut încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei, argumentând că acestea dăunează Germaniei mai mult decât Rusiei. Germania s-a bazat mult timp pe energia rusă ieftină pentru a-și alimenta baza de producție. AfD a solicitat securizarea graniței germane, deoarece țara a văzut aproape 1,4 milioane de migranți sosiți anul trecut, provocând o criză gravă pentru țară.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate