miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEContra curentului electric: Toyota nu renunță la la dezvoltarea motoarelor termice

Contra curentului electric: Toyota nu renunță la la dezvoltarea motoarelor termice

Celebrul brand japonez de mașini, Toyota, a anunțat că nu renunță la dezvoltarea motoarelor termice, compania pregătind deja „proiect major de dezvoltare a motoarelor”. Declarația a fost făcută de Akio Toyoda,șeful companiei nipone, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, relatează automarket.ro.

Majoritatea producătorilor de automobile au anunțat când vor renunța la dezvoltarea motoarelor termice pentru a avea un portofoliu format doar din mașini cu zero emisii dar, conform spuselor șefului companiei, Toyota nu se află printre ei.

Constructorul nipon de automobile a încheiat anul 2023 cu record de vânzări și a rămas cel mai mare producător de automobile din lume, din cele peste 11.2 milioane de mașini vândute, doar 104.018 fiind electrice.

Toyota – scepticism față de motoarele electrice

Akio Toyoda, șeful companiei, este unul dintre cei mai mari contestatari ai trecerii la o industrie auto pur electrică, el fiind de părere că această trecere nu doar că ar afecta milioane de locuri de muncă din Japonia, dar ar afecta și vânzările Toyota.

Toyoda este de părere că infrastructura de încărcare nu este încă pregătită și că 1 miliard de oameni trăiesc, încă, fără electricitate. Cum Toyota vinde mașini în aceste regiuni, ar fi lipsit de sens ca marca niponă să facă această trecere.

La finalul lunii trecute, șeful Toyota spunea că electricele vor ocupa maximum 30% din piață.

Anterior, el afirmase că vânzările de mașini electrice scad pentru că „oamenii încep să deschidă ochii. Mașinile electrice nu reprezintă singura cale pentru viitorul industriei auto”, scrie siteul Mihaineamtu.eu.

De amintit, în context, că politicile „green” ale Uniunii Europene au făcut ca din 2035 să fie interzise vânzările mașinilor noi dotate cu motoare pe combustie internă, în ciuda protestelor mai multor țări europene, între care și România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE