joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEComitetul Național pentru Situații de Urgență interzice pelerinilor din țară participarea la...

Comitetul Național pentru Situații de Urgență interzice pelerinilor din țară participarea la Sf. Parascheva și Sf. Dimitrie. La București sunt interzise și slujbele în aer liber

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a interzis pelerinilor din alte orașe participarea la sărbătorile organizate cu ocazia Sfintei Parascheva de la Iași și a Sfântului Dimitrie cel Nou la București, prin noua hotărâre emisă luni seară.

Astfel, la articolul 2 acestei hotărâri se specifică: „Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”

Pelerinajul de Sfânta Parascheva 2020 este organizat în perioada 8-15 octombrie, în condiții sanitare speciale.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou 2020 se desfășoară anual, cu participarea a sute de mii de oameni, la București și avea o durată de câteva zile. Patriarhia Română nu a anunțat încă programul evenimentelor pentru acest an.

La nivel local, Comitetul de Urgență pentru Municipiul București a interzis și staționarea lângă lacașele de cult.

Alte hotărâri ale CNSU prevăd că cetățenii care vin în România, pentru trei zile, din țările cu indice ridicat de infectare, pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

De asemenea, aleșii de la locale vor putea depune jurământul fără prezență fizică când persoana respectivă se află în izolare sau carantină, în condițiile legii, se arată în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE