ACTUALITATEComitetul Național pentru Situații de Urgență interzice pelerinilor din țară participarea la...

Comitetul Național pentru Situații de Urgență interzice pelerinilor din țară participarea la Sf. Parascheva și Sf. Dimitrie. La București sunt interzise și slujbele în aer liber

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a interzis pelerinilor din alte orașe participarea la sărbătorile organizate cu ocazia Sfintei Parascheva de la Iași și a Sfântului Dimitrie cel Nou la București, prin noua hotărâre emisă luni seară.

Astfel, la articolul 2 acestei hotărâri se specifică: „Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”

Pelerinajul de Sfânta Parascheva 2020 este organizat în perioada 8-15 octombrie, în condiții sanitare speciale.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou 2020 se desfășoară anual, cu participarea a sute de mii de oameni, la București și avea o durată de câteva zile. Patriarhia Română nu a anunțat încă programul evenimentelor pentru acest an.

La nivel local, Comitetul de Urgență pentru Municipiul București a interzis și staționarea lângă lacașele de cult.

Alte hotărâri ale CNSU prevăd că cetățenii care vin în România, pentru trei zile, din țările cu indice ridicat de infectare, pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

De asemenea, aleșii de la locale vor putea depune jurământul fără prezență fizică când persoana respectivă se află în izolare sau carantină, în condițiile legii, se arată în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

8 COMENTARII

  1. […] doar după verificarea buletinului de identitate de către forțele de ordine. Aceasta vine după decizia CNSU de a interzice pelerinilor din țară participarea la Sf. Parascheva și Sf. […]

  2. […] Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor se referă la decizia CNSU prin care la evenimente religioase nu mai pot participa cetățenii cu domiciliul în a… […]

  3. […] acestea, România este bulversată blocarea pelerinajului de Sfânta Parascheva, eveniment așteptat de sute de mii de oameni, anual.  Imaginile cu oameni legitimați la intrarea […]

  4. […] acestea, România este bulversată de blocarea pelerinajului de Sfânta Parascheva, eveniment așteptat de sute de mii de oameni, anual.  Imaginile cu oameni legitimați la intrarea […]

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...