joi, mai 23, 2024
ACTUALITATECredincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor

Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor

Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor, care marchează intrarea în Săptămâna Mare de dinaintea Paștilor.

Papa Francisc a oficiat slujba tradițională într-o aripă secundară a Bazilicii Sf. Petru, iar aproape toți participanții la slujbă, cu excepția Papei Francisc, au purtat măști.
Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradițională din Duminica Floriilor, Papa Francisc defilând, alături de cardinali, către altar cu ramuri de palmier în mâini.

În predica din timpul slujbei, televizată şi transmisă pe tot globul, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși să se lase uimiți de Dumnezeu şi de bunătate apropiindu-se de săraci şi cei aflați în suferință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Odată cu harul uimirii ajungem să ne dăm seama că primindu-i pe cei respinși şi marginalizați, apropiindu-ne de cei bătuți de soartă, îl iubim pe Iisus. Pentru că acolo îl întâlnim: în cei care ni se par cel mai puțin frații şi surorile noastre, în cei respinși şi abandonați”, a spus el. Celelalte slujbe din timpul Săptămânii Mari, şi anume Joia Patimilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi Paști, duminica viitoare, se vor desfășura de asemenea în cadru restrâns.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE