ACTUALITATECredincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor

Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor

Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Duminica Floriilor, care marchează intrarea în Săptămâna Mare de dinaintea Paștilor.

Papa Francisc a oficiat slujba tradițională într-o aripă secundară a Bazilicii Sf. Petru, iar aproape toți participanții la slujbă, cu excepția Papei Francisc, au purtat măști.
Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradițională din Duminica Floriilor, Papa Francisc defilând, alături de cardinali, către altar cu ramuri de palmier în mâini.

În predica din timpul slujbei, televizată şi transmisă pe tot globul, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși să se lase uimiți de Dumnezeu şi de bunătate apropiindu-se de săraci şi cei aflați în suferință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Odată cu harul uimirii ajungem să ne dăm seama că primindu-i pe cei respinși şi marginalizați, apropiindu-ne de cei bătuți de soartă, îl iubim pe Iisus. Pentru că acolo îl întâlnim: în cei care ni se par cel mai puțin frații şi surorile noastre, în cei respinși şi abandonați”, a spus el. Celelalte slujbe din timpul Săptămânii Mari, şi anume Joia Patimilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi Paști, duminica viitoare, se vor desfășura de asemenea în cadru restrâns.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...