ACTUALITATEAutoritățile de la Chișinău declară stare de urgență până în 15 ianuarie,...

Autoritățile de la Chișinău declară stare de urgență până în 15 ianuarie, dar nu închid școlile, bisericile și nici restaurantele

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, însă din informațiile disponibile de la Chișinău, școlile rămân deschise în această perioadă, la fel și bisericile sau restaurantele, spre deosebire de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit nivel de alertă cod roșu în toată țara, în contextul pandemiei, transmite Agora.md.

Totuși, restricțiile nu par foarte dure, fiind vorba de interzicerea activității în cluburi de noapte sau discoteci, în timp ce restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22:00.

Totodată, pe perioada stării de urgență sunt interzise olimpiadele sau conferințele științifice, cu prezența fizică a persoanelor, însă școlile nu sunt închise, precum în România, și nici activitatea religioasă în biserici nu este restricționată.

Potrivit sursei citate, în perioada mai sus menționată, intră în vigoare următoarele măsuri:

-se interzice activitatea localurilor de tip disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc;

-se interzice activitatea restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor în intervalul orelor 22.00 – 07.00;

-se interzice organizarea şi desfăşurarea- conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor;

-se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură;

-se dispune conducătorilor instituţiilor publice şi private stabilirea unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii instituţiei şi a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la serviciu. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanţă;

Potrivit sursei citate, în Republica Moldova, vineri s-au înregsitrat 1.691 de noi cazuri de infectări cu coronavirus și 20 de decese, din cauza complicațiilor.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...