ACTUALITATEArticolul viral al lui Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Penicilina –...

Articolul viral al lui Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Penicilina – un mucegai, aspirina – extract de copac, ivermectina – leac pentru pisici. Nu avem nevoie de ele în România

Dragoș Damian, CEO al companiei de medicamente Terapia Cluj, a scris un text pentru Ziarul Financiar, care a devenit extrem de viral în aceste zile. Se intitulează:  „Penicilina – un mucegai, aspirina – extract de copac, ivermectina – leac pentru pisici. Nu avem nevoie de ele în România”.

Iată textul:

Există două medicamente, penicilina și aspirina (este mai simplu să folosesc denumirea notorie în loc de acid acetilsalicilic, substanță activă) care merită fără rezerve titlul de „medicamente minune” ale ultimilor peste 100 de ani; sunt substanțe care au schimbat durata și calitatea vieții oamenilor. Și datorită lor, direct dar și indirect, pentru că au dus la descoperirea altor medicamente și tehnologii, trăim cu 30 de ani mai mult decât trăiam la începutul secolului XX.
Într-un articol publicat în 2011 într-o prestigioasă revista japoneză, autorul Andy Crump propunea ca și Ivermectina să fie încoronată cu același titlu, pentru contribuția pe care a adus-o la sănătatea și bunăstarea omenirii. În 2015, cercetătorii care au descoperit substanța, americanul William Campbell și japonezul Satoshi Omura, erau recompensați cu Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină – deci Ivermectina este o substanță de Nobel.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De ce? Pentru că a salvat sute de milioane de oameni din Africa, America de Sud și Asia care până la apariția substanței nu aveau nici o șansă. Lumea își amintește poate de „River Blindness”, o boală cauzată de un vierme, care provoca orbirea și distrugere cutanată și în cele din urmă dizabilitare și moarte. Boală era endemică în 1970 în 37 de țări din trei continente. În 1988, după utilizarea pe scară largă a Ivermectinei, oncocercoza (denumirea științifică a bolii) a fost practic eradicată. Au fost stavilite, tot cu ajutorul Ivermectinei, zeci de alte boli parazitare foarte răspândite pe tot mapamondul, atât la oameni cât și la animale.
S-a discutat foarte mult în ultima săptămână, deseori cu o violență verbală incredibilă, pe marginea Ivermectinei, spunându-se că se experimentează utilizarea la oameni a medicamentelor pentru pisici. Minciună sau confuzie, nu contează, dar că să clarificăm, există cel puțin 1200 de substanțe farmaceutice comune uzului uman și veterinar. Și, cu puține excepții, toate marile companii farmaceutice din lume produc și medicamente de uz veterinar.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Opinia această nu este o opinie pentru a promova utilizarea Ivermectinei în tratamentul SARS-CoV-2, asta vor decide specialiștii. Nu este nici o opinie de afaceri, așa că poate că nu va interesa bancherii, corporatistii, antreprenorii, avocații de fuziuni și achiziții, lobby-iști, etc. – chiar dacă prin utilizarea Ivermectinei multe țări și-au revenit din punct de vedere economic și sanitar.
Am vrut doar să reamintesc oamenilor de afaceri care-o citesc că lucrurile mari au începuturi mărunte și să punctez că noi, românii, suntem oameni deștepți și educați, să ne străduim să rămânem așa.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...