marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEColonelul Gheorghiță confirmă ce „conspiraționiștii“ preconizau că se va întâmpla: Trebuie să...

Colonelul Gheorghiță confirmă ce „conspiraționiștii“ preconizau că se va întâmpla: Trebuie să distrugem aproape un milion de doze expirate de vaccin AstraZeneca

Aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca care au expirat vor trebui distruse, anunță președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. În total, România a primit aproape 4,5 milioane de doze, dintre care a administrat aproape un milion, conform Digi24.

„În momentul de față avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Ele sunt, în momentul de față, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se regăsesc în direcțiile de sănătate publică. Se finalizează în perioada următoare din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere. Deci nu vor fi returnate către distribuitor”, spune șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

El afirmă că procedura de distrugere a acestor doze va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Avem recepționate un total de 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care sunt aceste 917.000 care au ieșit din perioada de valabilitate”, a conchis Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Conform datelor furnizate de colonelul Valeriu Gheorghiță, mai rămân peste 2.700.000 de doze de vaccin AstraZeneca, iar în condițiile în care rata de vaccinare a scăzut considerabil în România și există și alte seruri disponibile, este posibil ca și acestea să expire în perioada următoare.

Peste 120.000.000 de doze au fost cumpărate, în 2021, de Guvernul Cîțu. La acea vreme, fostul premier, actual președinte PNL, spunea că milioanele de doze de vaccin comandate sunt pentru mai mulți ani și nu a vrut să spună prețul acestora.

La acea vreme, foarte multe voci din spațiul public au avertizat asupra faptului că numărul de seruri comandate de Guvernul Cîțu este imens, iar acestea vor expira, deoarece rata de vaccinare în țara noastră este una modestă. Autoritățile îi catalogau pe cei care contestau necesitatea unui număr mare de doze de vaccin drept „conspiraționiști“. Iată că, după nici un an, aproape un milion de doze de AstraZeneca au expirat și trebuie să fie distruse.

Totodată, fostul Ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat de către premierul Florin Cîțu, acesta explicând că și-a exprimat rezerve în privința intenției Guvernului de a achiziționa, în următorii 2 ani, 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Analistul Dorin Iacob spunea anul trecut că „premierul Cîțu trebuie să ne lămurească de ce România a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin, la o populație de sub 20 de milioane“, potrivit Realitatea.

În același timp, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat , la jumătatea lunii septembrie, deschiderea unui dosar penal in rem cu privire la modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

DNA a explicat că urmărirea penală se desfășoară cu privire la acuzația de abuz în serviciu, fără ca vreo persoană să fie momentan pusă sub învinuire, conform G4Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Oare cum se vor distruge acele seruri știind ce conțin?Se vor duce în apă,in pămînt,unde?Sint bani pentru neutralizarea lor ?Nu cred!A ieșit doar “să-și facă datoria”, să se știe că ei acționează corect.Orice epitet le-aș aplica ar fi prea puțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE