ACTUALITATEVIDEO | Conferința de presă în care Danemarca a anunțat că renunță...

VIDEO | Conferința de presă în care Danemarca a anunțat că renunță la vaccinul AstraZeneca, întreruptă de leșinul unuia dintre oficiali

Danemarca a devenit miercuri prima țară din lume care a sistat complet administrarea vaccinului Covid-19 al AstraZeneca după ce îl aprobase, decizia fiind luată din cauza cazurilor rare de tromboze depistate după administrarea acestui ser, precizează BBC.

Tanja Lund Erichsenm, directorul de farmacovigilență al Agenției daneze pentru medicamente, a leșinat în timp ce anunța decizia Danemarcei de a renunța complet la lansarea vaccinului Covid-19 al AstraZeneca.

Ulterior, aceasta a fost dusă la spital ca măsură de precauție, iar agenția a scris pe Twitter că și-a revenit.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Decizia va determina încheierea schemei de vaccinare din Danemarca la începutul lunii august, potrivit autorităților sanitare. Oficialii danezi au spus că toate cele 2,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca vor fi retrase până la o nouă notificare.

Autoritatea daneză pentru sănătate a declarat că studiile au arătat o frecvență mai mare a cheagurilor de sânge după administrarea dozelor, afectând aproximativ 1 din 40.000 de persoane.

Directorul general Soren Brostrom a spus că a fost o „decizie dificilă”, dar Danemarca are alte vaccinuri disponibile, iar epidemia este ținută sub control.

„Viitoarele grupuri țintă pentru vaccinare sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească grav de Covid-19. Trebuie să cântărim acest lucru în raport cu faptul că acum avem un risc cunoscut de efecte adverse severe din vaccinarea cu AstraZeneca, chiar dacă riscul în termeni absoluți este mic”, a spus Brostrom.

 

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...