ACTUALITATEFlorin Cîțu spune că cele 120 de milioane de doze de vaccin...

Florin Cîțu spune că cele 120 de milioane de doze de vaccin comandate sunt pentru mai mulți ani și că nu se știe încă cât vor costa

Premierul Florin Cîţu a declarat că țara noastră nu a cumpărat 120 milioane de vaccinuri împotriva Covid-19, fiind vorba de o comandă pentru mai mulți ani ce va urma să fie plătită, în baza unei strategii asumate la nivelul Uniunii Europene care permite, în funcție de situație, și revânzarea sau donarea lor, informează news.ro.

Prim-ministrul a fost întrebat de ce a fost nevoie ca România să cumpere 120 milioane de doze de vaccin și cât vor costa ele, iar acesta a răspuns:

Nu le-am cumpărat. Sunt comandă și știți foarte bine că strategia de a cumpăra vaccinul este o strategie asumată la nivelul întregii Uniuni Europene. România primește pro-rata. Toate țările merg pe aceeași direcție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea:Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Strategia a fost inițial făcută de Comisia Europeană luând în calcul și acest sistem de revânzare a vaccinului sau donație pentru alte țări. Deci este o strategie făcută de la început de către Comisia Europeană.

Dacă nu am participam la această strategie, probabil nu am fi avut vaccinul la fel de repede. Nu le-am cumpărat. Aceste doze sunt comandate, sunt pentru mai mulți ani. De la început s-a știut clar că poate pandemia nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani.

Aceste doze sunt și pe anul viitor. Vom vedea care e factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut. Prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci nu există un cost fix de la început. Prima oară se face comanda și apoi avem și factura.”, a spus Florin Cîţu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. cine nu vede prostia criminală de aici, merită să fie călcat in picioare

    cum să cumperi 120 de milioane de doze fără să ști un preț, fără să ști cat durează pandemia și fără să ști exact eficiența lor???

    deci Cațu a presupus că fiecare român se va vaccina cu 5 doze???

    cat de proști pot fi oamenii să nu vadă că s-au imbogățit toți pe banii noștri și acum urmează 3 ani de război civil să vaccineze forțat oamenii liberi să scape de stoc.

  2. Prima oară se face comand, și apoi vine factura. Ăștia sunt chiar așa de incompetenți? Înainte să cumperi, te interesezi cât costă, e un lucru elementar. După logica lui Căcîțu, ăia pot să ne ceară și milarde pe cele 120.000.000 de doze de vaccin. Vai de capetele lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate