sâmbătă, iunie 3, 2023
ACTUALITATELiviu Dragnea a câștigat definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova: Magistrații au decis...

Liviu Dragnea a câștigat definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova: Magistrații au decis că i-au fost încălcate dreptul la sănătate și la apărare

Magistrații de la Judecătoria Sector 5 au decis luni, 17 mai, că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă.

„Soluția pe scurt: Respinge că neîntemeiată contestația formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunțată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestația a fost formulată de către o instituție a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică astăzi, 17.05.2021″, este minuta publicată de Judecătoria Sector 5.

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor, dar miercuri, pe 19 mai, acesta va veni în față judecătorilor cu o contestație împotriva respingerii cererii de liberare condiționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dragnea a dat în judecată penitenciarul pentru că nu i s-a mai permis să lucreze

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susținând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Practic, el a cerut să-i fie recunoscute și zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracției de  2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiționată.

„În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestația formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu în contradictoriu cu Administrația Penitenciarului Rahova împotriva Încheierii nr. 282/2021 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desființează, în parte, încheierea atacată și rejudecând: obligă Administrația Penitenciarului Rahova București să recunoască petentului zilele câștig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 02.07.2020 – 15.09.2020 și 16.09.2020 – 28.01.2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă prin sentința penală nr. 1905/2020 a Judecătoriei Sectorului 5 și prin sentința penală nr. 45/15.01.2021 a Judecătoriei Sectorului 5, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava și Penitenciarul Spital Rahova), folosind același algoritm de calcul expus la pct. 1 în adresa nr. 35451/PBRB/2021 emisă la cererea instanței de directorul Penitenciarului Rahova. Respinge contestația formulată de petent cu privire la perioada 12.12.2020 – 06.01.2021 (perioada în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava și Penitenciarul Spital Rahova), că neîntemeiată. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

El a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiționată.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administrația Națională a Penitenciarelor a susținut atunci că nu a autorizat că Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancționat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanța, iar în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate