ACTUALITATECDC recomandă și a patra doză a vaccinului persoanelor imunocompromise din SUA....

CDC recomandă și a patra doză a vaccinului persoanelor imunocompromise din SUA. Colonelul Gheorghiță deja a propus același lucru și în România

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA recomandă persoanelor imunocompromise care au primit vaccinurile anti-Covid de la Pfizer sau Moderna să facă și a patra doză. Cei peste 18 ani care „sunt imunocrompromiși într-o formă moderată sau severă” și au primit deja trei doze ale unui vaccin ARNm pot beneficia și de o a patra doză, la minimum șase luni de la ultima.

CDC a autorizat doza trei pentru persoanele imunocompromise de peste 18 ani în august, după ce studiile au arătat că indivizii care au diverse afecțiuni grave nu dezvoltă un răspuns imun complet după primele două.

Un studiu realizat de Johns Hopkins University în vară indica faptul că persoanele imunocompromise au un risc de spitalizare de 485 de ori mai mare în cazul în care se infectează cu SARS-Cov-2.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Categoria de persoane imunocompromise care pot primi doza patru include bolnavii care sunt tratați pentru cancer de sânge sau pentru diverse tumori, cei care au primit transplanturi sau celule stem, bolnavi de SIDA, sau cei cărora li se administrează corticosteroizi sau alte medicamente care le pot inhiba sistemul imunitar, scrie SmartRadio.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a propus același lucru în România

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, la Digi24, care sunt categoriile de persoane cărora le este recomandată o schemă inițială de trei doze de vaccin anti-Covid, la care se adaugă și un rapel, o a patra doză, după șase luni.

„În aceste situații, persoana respectivă va avea o recomandare de la medicul specialist, se va prezenta la centrul de vaccinare și va primi o schemă cu trei doze: la momentul zero, la trei săptămâni (Pfizer) sau o lună (Moderna) și la încă o lună, indiferent de tipul de vaccin despre care vorbim.

Este foarte probabil ca aceste persoane care primesc de la început trei doze, să aibă și ele nevoie, după 6 luni, de un rapel. Obiectivul primelor trei doze este de a crește răspunsul inițial, nu neapărat de a asigura o protecție mai de durată. S-a observat că cei din aceste categorii, după două doze de vaccin aveau un răspuns imun în anticorpi estimat la 40%-50%, spre deosebire de celelalte categorii de persoane, cu peste 80%-90%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, după doza a treia, aceste persoane vor fi protejate, de la un procent de 40%-50%, undeva dincolo de 70%-80%, ceea ce este foarte important, ținând cont că vorbim despre pacienții cei mai vulnerabili”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...