joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEUn brazilian convertit la ortodoxie: România are o frumusețe deosebită și îmi...

Un brazilian convertit la ortodoxie: România are o frumusețe deosebită și îmi pare foarte rău când românii zic că aici nu este civilizație și că ar trebui să fugă din țara aceasta

Brazilianul Pedro Faidiga Passos a descoperit Ortodoxia după ce a cunoscut-o pe cea care urma să îi fie soție: românca Raluca, din Bacău.

Cei doi au hotărât să-și unească destinele și astfel au săvârșit cununia civilă în Brazilia, iar cununia religioasă în țara noastră, scrie Basilica. Înainte de asta, însă, tânărul sud-american a primit botezul ortodox, la biserica Sf. Ștefan cel Mare din Bacău.

„Sunt mai mulți factori care au ajutat la convertirea mea. Eu mereu zic că Dumnezeu m-a pescuit prin Raluca. Dacă nu aș fi cunoscut-o, nu știu dacă aș fi ajuns să cunosc mai bine Ortodoxia. În Brazilia sunt puține biserici ortodoxe”, spune Pedro Faidiga Passos.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Dacă nu aș fi cunoscut un om ortodox credincios, cu credință simplă, curată, nu știu dacă aș fi devenit ortodox, așa cum sunt astăzi”, adaugă el.

Pedro a mai fost atras și de „frumusețea Ortodoxiei”: „Convertirea mea la Ortodoxie nu a contrazis, ci a împlinit tot ce credeam eu anterior. Am găsit frumusețea deplină a credinței creștine”, afirmă Pedro.

Împreună, tânăra familie a vizitat mai multe zone ale României, de la Cluj la Craiova și până în Maramureș și Bucovina. După ce a văzut țara noastră, brazilianul crede că „România are acest dar de a te liniști. Le spun tuturor că România mi se pare un loc foarte liniștit în comparație cu Brazilia”.

„Cred că Biserica și la aceasta ajută: să fie un duh mai liniștit peste toată România. În această țară e de fapt același duh ca în bisericile ortodoxe: și la nuntă, când se joacă hora, e tot un dans ritmic și calm, cu o frumusețe și o bucurie liniștite”, a continuat el

El se întristează când aude că românii își vorbesc de rău țara. „Dar România are o frumusețe deosebită și îmi pare foarte rău când românii zic că aici nu este civilizație și că ar trebui să fugă din țara aceasta”.

„Aud aceasta destul de des și mă întristează. Odată, eu și cineva din Grecia vorbeam cu alți doi români. Noi spuneam ce frumos este în România, în timp ce românii vorbeau numai de rău despre țara lor”, adaugă el.

Pedro Faidiga Passos spune că se gândește să rămână în România și că în această perioadă dificilă a istoriei, românii au nevoie de Hristos.

„În această perioadă dificilă a istoriei, românii au nevoie de a fi cu Hristos. Au nevoie de liniștire, nu să se gândească toată ziua la vaccinuri și Antihrist. E bine să te gândești un pic, dar să nu stai cu mintea în aceste lucruri. Domnul Iisus Hristos a spus că vom fi prigoniți, dar noi să stăm cu ochii la El, fără să pierdem pacea”, a spus el.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE