luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEProduse Kinder, consumate în special de COPII, retrase din magazinele Auchan, din...

Produse Kinder, consumate în special de COPII, retrase din magazinele Auchan, din cauza suspiciunilor de „contaminare cu Salmonella”

Producătorul ciocolatei Kinder a început să retragă o serie de produse din magazinele Auchan, din cauza suspiciunilor de „contaminare cu Salmonella”, potrivit ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Produsele Kinder retrase de la raft sunt: Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix. Aceste produse sunt foarte populare în rândul copiilor.

Agenția europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată Kinder în cel puțin nouă țări, anunță Reuters.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Agenția nu a menționat Ferrero sau orice altă companie într-o declarație, dar a avertizat miercuri că situațiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Interviu Dr. Cristina Aoșan, comisia de medicină alternativă a Ministerului Sănătății: Putem trata virozele respiratorii și fortifia imunitatea cu propolis. Câteva principii pentru o alimentație și o viață sănătoasă

Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte țări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franța, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia și Norvegia.

Agenția de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie, a precizat agenția UE.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE