ACTUALITATEPrognoză meteo | Vremea în săptămâna 1–7 februarie: alternanță primăvară–iarnă!

Prognoză meteo | Vremea în săptămâna 1–7 februarie: alternanță primăvară–iarnă!

Ne așteaptă o săptămână cu de toate, pentru toți, în funcție de zona unde ne vom afla. Alternanțe de la primăvară la iarnă în doar câteva zile, de la temperaturi de 15 – 16 grade, la minus 2, minus 3 grade. O săptămână bogată și în precipitații, mai ales prin vest, centru și nord.

Luni, 1 februarie

Pe timpul nopții avem parte de minime negative doar prin Moldova (-0 spre minus 2, ,minus 3 grade), Orientali (minus 5 spre minus 7, minus 8 grade), dar și pe crestele Meridionalilor și Apusenilor (-0 spre minus 2, minus 3 grade). În restul țării avem parte de temperaturi nocturne pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade, iar în Dobrogea se pot atinge chiar 9 – 10 grade.

Maximele primei zile din ultima lună de iarnă aduc diferențe majore de la o regiune la alta.. Astfel, prin nordul și centrul Moldovei rămânem cu maxime negative (-0 spre minus 2 grade), în timp ce în sudul regiunii, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania avem parte de maxime de la 1 spre 3, 4 grade. Mult mai cald va fi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, unde se ating și 10 – 12, 13 grade.

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, ninsori prin Moldova, zonele montane, nordul Crișanei, Maramureș, ploi în rest. Prin sudul și centrul Moldovei sunt condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor ajunge, la 10 – 20 de l/mp în bună parte din țară.

Marți, 2 februarie

Prin Moldova minimele continuă să scadă și ajung la valori de minus 3, minus 5 grade, cu minus 8 spre minus 10 grade prin zona Orientalilor. Valori ușor negative avem și prin estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, vestul Crișanei și restul zonelor montane, unde nu trecem de –0 spre minus 2 grade. În restul țării vorbim de valori nocturne de temperatură de la 2 spre 4, 5 grade.

Maximele vor ajunge, în aproape toată țara, la valori de 7 – 9, 10 grade, cu excepția nordului Moldovei, Orientalilor, unde ne oprim la 1 – 3 grade, aceleași valori fiind așteptate și prin restul zonelor montane, în timp ce prin Crișana, Transilvania, sudul Moldovei și nordul Dobrogei se ating 4 – 5 grade.

Precipitații slabe mai sunt posibile prin sudul Dobrogei, al Munteniei, Oltenia, prin Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. Vorbim de lapoviță și ninsori prin zonele montane, în rest doar ploi, iar cantitățile așteptate nu vor trece de 1 – 3 l/mp.

Miercuri, 3 februarie

Rămânem cu minime negative prin nordul Moldovei (minus 3 spre minus 5 grade) prin zonele montane (minus 3 spre minus 5 grade), dar și prin Transilvania, Maramureș (-0 spre minus 2 grade). În Oltenia, Muntenia și Dobrogea minimele urcă spre 6 – 8 grade, pentru car prin Banat și Crișana să ne oprim doar la 2 – 4 grade.

Maximele urcă, în cea mai mare parte a țării, la valori de 8 – 10, 12 grade, doar prin nordul Moldovei zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș și nordul Crișanei se ating 4 – 6, 7 grade.

Precipitații slabe (1 – 3 l/mp), sunt posibile mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei. Vorbim de ploi, doar prin zonele montane se vor semnala ninsori.

Joi, 4 februarie:

Prin Banat, Crișana, sudul Transilvaniei avem parte de minime de 6 – 8, 9 grade, prin estul Munteniei și Dobrogea se ating 4 – 5 grade, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori de 1 – 3 grade. În zonele montane minimele coboară sub 0 grade, spre –2, –3 grade.

Maximele ne duc deja către o veritabilă zi de primăvară, cu valori de 14 – 16, 17 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea. Mult mai cald decât normalul perioadei va fi și prin Moldova, Banat (11 – 13 grade). În Transilvania, Maramureș, Crișana ne oprim la temperaturi maxime de la 8 spre 10 grade, iar în zonele montane se ating 0 – 2, 3 grade.

Precipitații sunt așteptate prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, Moldova. În Maramureș și nordul Orientalilor sunt posibile cantități de 15 – 20 l/mp. Vorbim de ploi, doar prin zonele zonele montane așteptăm lapoviță și ninsori.

Vineri, 5 grade:

Ajungem la minime de 6 – 8 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sudul Transilvaniei și Dobrogea, în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 3 – 5 grade. În zonele montane se vor atinge minus 3, minus 2 spre 0 grade.

Maximele ating iarăși 14 – 16 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, respectiv 10 – 12 grade prin sudul Moldovei, Transilvania, Banat, Crișana. În Maramureș ne oprima valori de 5 – 7 grade, Moldova are parte de doar 1 – 3 grade, la fel ca și în zonele montane, iar pe creste vorbim de maxime negative, minus 2 spre minus 4 grade.

Precipitații sunt așteptate prin zonele montane, Transilvania, Maramureș, Moldova. În Moldova și prin zonele montane așteptăm inclusiv ninsori.

Continuarea prognozei, aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...