vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEFostul premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează: sancțiunile anti-Moscova se vor...

Fostul premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează: sancțiunile anti-Moscova se vor întoarce împotriva Europei și a Americii. Vom furniza produse agricole şi alimentare doar prietenilor noştri

Un „om de bază” din echipa lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al   Consiliului de Securitate (SS) din Rusia, susține că sancțiunile economice luate Europa și America împotriva Guvernului de la Moscova, se vor întoarce ca un bumerang, informeză B1TV.

Mai exact, fostul premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, menționează că întreagă lume va avea de suferit, din cauza crizei economice deja instalată în Europa. Creșterea prețurilor la combustibil, la importuri de cereale, afectează populația celor două continente „neprietenoase” cu Rusia, iar parteneriatele economice ale acesteia cu Asia conturează deja o nouă „ordine financiară”, în opinia lui Medvedev.

„La doar câteva săptămâni după introducerea sancțiunilor ‘infernale’ împotriva Rusiei, era de așteptat ca acestea să se întoarcă în Occident cu un bumerang. Inflația globală este în creștere. Se pare că începe o recesiune în Europa, care s-ar putea răspândi în întreaga lume. Prețurile combustibililor cresc cu viteze cosmice”, s-a exprimat fostul premier al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, din cauza sancțiunilor economice dispuse de statele din Europa și America împotriva Rusiei, țările „dependente” de exporturile de grâu, de gaz, devin cele mai afectate, menționează Medvedev. Mai mult decât atât, Rusia, ca răspuns la „pedeapsa” aplicată de Europa și SUA, Rusia va limita exporturile de grâu. Acestea ar putea ajunge doar la „țările prietenoase”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Vom furniza produse agricole şi alimentare doar prietenilor noştri. Din fericire avem mulţi prieteni şi ei nu sunt deloc în Europa sau America de Nord”, a menționat Medvedev, citat de TVR.

Sancțiunile „anti-Moscova” produc efecte ca un bumerang

Sectorul financiar al Rusiei a fost „lovit” din plin, după atacul asupra Ucrainei din februarie ac. SUA și Uniunea Europeană au exclus băncile rusești din sistemul interbancar Swift(cel care permite tranzacțiile internaționale), au blocat conturile mai multor companii și persoane fizice, a interzis transporturile, exporturile, au eliminat sportivii ruși de la competiții și au anunțat că iau măsuri pentru a se deconecta de la gazul furnizat de această țară. Scopul sancțiunilor a fost scăderea drastică a cotației rublei, se arată într-o analiză Reuters, citată de Hotnews.

În replică, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a interzis  transferurile de către rezidenții ruși în afara Rusiei și a dat o lege  prin care companiile exportatoare sunt obligate să își convertească în ruble 80% din veniturile lor valutare primite de la 1 ianuarie 2022, se menționează în analiza citată de sursa precizată.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE