ȘTIRIElita din Polonia reacționează, după ce Dmitri Medvedev a afirmat despre politicienii...

Elita din Polonia reacționează, după ce Dmitri Medvedev a afirmat despre politicienii conservatori de la Varșovia că sunt „o comunitate de imbecili politici“

Într-un articol publicat pe aplicația de mesagerie Telegram, Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a acuzat Polonia de rusofobie și a criticat dur politicienii polonezi. De asemenea, Medvedev a criticat planul premierului polonez Mateusz Morawiecki de a „de-putiniza” economia poloneză și a susținut că ar fi un proces foarte costisitor pentru Polonia.

„Propaganda poloneză prezintă cea mai odioasă, vulgară și deschisă critică la adresa Rusiei. Este o comunitate de imbecili politici”, a scris fostul președinte rus și actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Expertul de la Centrul de Studii Orientale din Varșovia Wojciech Konończuk a subliniat că Medvedev a atacat nu doar guvernul polonez, ci întreaga elită poloneză.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Principala concluzie care se trage din aceasta este că Kremlinul apreciază rolul pe care îl are Polonia în prezent, inclusiv făcând lobby pentru noi sancțiuni UE și mobilizând lumea occidentală pentru a răspunde invaziei ruse”, a spus el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Konończuk a adăugat că imaginea Poloniei descrisă în text este foarte comună în propaganda rusă și nu este nimic nou.

Fostul președinte al Rusiei s-a referit și la istoria revizionistă în care soldații sovietici au învins fascismul și au alungat invadatorii germani din orașele poloneze. Medvedev a mai susținut că interesele cetățenilor polonezi au fost sacrificate în numele rusofobiei „politicienilor fără talent și a marionetelor lor de peste ocean, care dau semne clare de demență senilă”.

Konończuk a subliniat că Polonia a fost un copil neascultător în presa rusă de mult timp, chiar înainte de război. În narațiunea rusă, întregul Occident este rău, iar Polonia este unul dintre principalii autori ai presupusei politici anti-ruse.

El a remarcat că afirmațiile lui Medvedev au fost preluate rapid de cele mai mari agenții media din Rusia. În opinia sa, aceasta înseamnă că textul a fost creat în principal pentru uz intern pentru a prezenta Occidentul drept cei care au declarat război Rusiei, conform Remix News.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Dupa ce acum vreo luna-doua Polonia se dadea oprimata de neomarxisti ,acum se pupa cu ei in bot.N-au invatat nimic din lectia 1939.Iar in Romania nu mai exista un Armand Calinescu gata sa isi sacrifice viata pentru aurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate