sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEPremierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns la Kiev. Au anunțat că...

Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns la Kiev. Au anunțat că vor să-și arate susținerea față de Ucraina

Premierul Poloniei, cel al Cehiei și al Sloveniei vor să-și arate susținerea față de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în mod personal. Astfel, au ajuns  la Kiev, orașul înconjurat de ruși, notează știripesurse.ro.

Călătoria a fost stabilită cu liderii UE la summitul informal de la Versailles, încă  de săptămâna trecută, a informat  purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, potrivit  Agerpres.

Oficialii celor trei au călătorit cu trenul, în ciuda faptului că în Capitala Ucrainei, armata rusă s-a „dezlănțuit”. Printre victimele atacurilor din ultimele ore, se află și o jurnalistă în vârstă de 24 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Scopul vizitei este de a confirma suportul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei. Scopul vizitei este, de asemenea, de a prezenta un amplu pachet de ajutor pentru Ucraina și ucraineni”, a anunțat Biroul de Presă al Guvernului Poloniei, menționează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Autoritățile din Kiev au cerut sprijinul Europei, după ce rușii au lansat atacuri masive în ultimele patru zile. Primarul Vitali Klitschko  l-a rugat chiar Papa Francisc să se deplaseze în Ucraina sau să trimită mesaje de pace prin videoconferință, notează sursa precizată, care citează

Primarul Kievului  a intrat în alertă după ce a aflat că Rusia  pregătește un atac de 35 de ore, valabil de  marți, 15 martie, ora 20.00, până joi, 17 martie, ora 07.00.

Mai multe blocuri de locuințe și o stație de metrou din Kiev au fost în flăcări marți după-amiază. Un prim bilanț al autorităților din Kiev arată că s-au înregistrat patru morți în urma acestor atacuri.

„UE susţine Ucraina, care poate conta pe ajutorul prietenilor săi.  Acesta este mesajul pe care l-am adus astăzi la Kiev”, a transmis şeful guvernului polonez, menționează sursa citată.

Este interzisă circulația prin oraș fără permisiune specială, cu excepția mersului la adăposturile anti-aeriene, a transmis Vitali Klitschko, edilul Kievului.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate