ACTUALITATEGuvernul a aprobat Strategia națională de vaccinare. Șeful Cancelariei, Ionel Dancă: Suntem...

Guvernul a aprobat Strategia națională de vaccinare. Șeful Cancelariei, Ionel Dancă: Suntem implicați alături de celelalte state membre UE în pregătirea campaniei de vaccinare a populației

Guvernul a aprobat în ședința de vineri Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva covid, în România, a informat, sâmbătă, Biroul de presă al Guvernului.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat, sâmbătă,  care sunt grupurile prioritare, respective angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din “domenii-cheie”, transmite Agerpres.

“Suntem implicaţi în acest moment (…) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2”, a precizat acesta.

El a punctat că actul normativ pregăteşte campania de vaccinare, odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

Potrivit acestuia, persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie. “Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a spus Dancă.

Totodată, el a subliniat că vaccinarea este “gratuită şi voluntară”.

“Guvernul României, condus de domnul prim-ministru, Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19.

Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a spus şeful Cancelariei, potrivit sursei citate.

După cum a relatat R3Media, Strategia urmează să fie adoptată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru săptămâna viitoare pe ordinea de zi fiind inclusă şi tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti- covid, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerate o problemă de siguranță națională.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...