vineri, iulie 19, 2024
ȘTIRIPremierul Israelului l-ar fi sfătuit pe Zelenski să accepte condițiile Rusiei și...

Premierul Israelului l-ar fi sfătuit pe Zelenski să accepte condițiile Rusiei și să se predea: Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta

Naftali Bennett, premierul Israelului, i-a spus președintelui ucrainean Volodymyr Zelenksi că îi recomandă ca Ucraina să accepte oferta făcută de președintele rus Vladimir Putin de a pune capăt războiului – care include multe sacrificii ucrainene – într-un apel telefonic de marți, potrivit unui oficial din guvernul ucrainean. Zelenksi nu a urmat sfatul lui Bennett.

Sursa a susținut că apelul telefonic a fost inițiat de Bennett.

„Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta”, a spus Bennett.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Răspunsul lui Zelenksi a fost scurt. — „Te ascult!”

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit raportului, lui Zelenksi și echipei sale nu le-a plăcut sfatul.

„Bennett ne-a spus să ne predăm”, a spus oficialul. „Nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul”, a continuat el.

În ultimele două săptămâni, și mai ales după vizita lui Bennett la Moscova, biroul primului ministru și Ministerul de Externe au susținut că eforturile de mediere ale Israelului îi obligă să păstreze o abordare mai prudentă și mai echilibrată.

Oficialul a mai spus că Israelul a cerut Ucrainei să nu solicite mai mult ajutor militar și de apărare, deoarece o astfel de solicitare ar putea dăuna eforturilor de mediere.

Potrivit oficialului, însă, echipa lui Zelenksi nu vede rezultate ale medierii. El a spus că Bennett nu mediază atât de mult, ci funcționează ca o cutie poștală și doar transmite mesaje între cele două părți. Potrivit acestuia, un mediator trebuie să încerce să pună cap la cap un compromis între cele două părți și să facă propriile oferte.

„Nu avem nevoie de cutie poștală”, a spus oficialul.

“Avem destule. Dacă Bennett vrea să fie neutru și să medieze, ne-am aștepta să-l vedem desemnând pe cineva care să lucreze la asta zi și noapte și să încerce să ajungă la un compromis.”, a mai spus acesta.

Oficialii ucraineni cred că implicarea lui Bennett în eforturile diplomatice provine din faptul că nu dorește să adopte o poziție clară cu privire la invazia rusă, de teama că aceasta va dăuna legăturilor Israelului cu Rusia, potrivit JPost.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. de bun simț cea spus premierul evreu. zelinski vrea să se arate erou, da el stă la adăpost iar oamenii sînt bombardați în stradă

    • Zelensky, nu Zelinsky… nu e de bun simt, e nesimtita – pt. ca Putin vrea si dezarmarea Ucrainei, pe langa restul… ce nebun ar accepta dezarmarea???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE