ACTUALITATEColegiul electorilor din SUA a certificat oficial victoria lui Joe Biden în...

Colegiul electorilor din SUA a certificat oficial victoria lui Joe Biden în victoria din alegerile din noiembrie

Colegiul electoral federal din SUA a votat alegerea fostului vice-președinte democrat, Joe Biden, ca Președinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden, care a câștigat 302 de electori față de cei de cei 232 ai lui Trump, devenise oficial președintele ales al SUA încă de luni, atunci când California a distribuit cele 55 de voturi electorale pentru candidatul democrat.

Hawaii a fost ultimul stat care a votat și Biden va termina cursa cu 306 voturi, exact aceleași pe care le-a primit Trump în 2016.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Toți electorii și-au exprimat votul în conformitate cu votul popular al statului lor.

Trump, în ciuda evidenței, încearcă să conteste votul în Georgia, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona și Nevada, fiecare dintre care aceste state votând formal pentru Biden luni. Fiecare dintre aceste state și-a certificat anterior rezultatele alegerilor, arătând că Biden a câștigat în fiecare.

De la alegerile din 3 noiembrie, Trump și avocații săi au lansat diferite procese pentru a răsturna rezultatele în acele diferite state și au presat oficialii statului, inclusiv guvernanți, secretari de stat și legislativele de stat conduse de Partidul Republican în multe dintre statele în cauză să-l susțină Până în prezent, eforturile președintelui nu au avut succes, dar au dus la relatări, audieri, proteste și investigații de la un capăt la altul al țării.

În ultima lună, de la alegeri, Trump și Administrația Serviciilor Generale (GSA) au blocat accesul lui Biden la guvern pentru a conduce o echipă formală de tranziție. În cele din urmă, GSA și Trump i-au permis lui Biden să aibă acces la birourile guvernamentale și să-i clasifice briefing-urile și informațiile, astfel încât Biden să se poată pregăti să susțină un guvern, presupunând că el va rezista în funcție și va fi inaugurat în ianuarie.

Următorul pas are loc pe 6 ianuarie, când noul Congres va primi rezultatele de la colegiul electoral și își va certifica votul. Probabil va exista o provocare din partea aliatului Trump, Reprezentantul Mo Brooks (R-AL) acolo, iar oficialul de la Casa Albă a lui Trump, Stephen Miller, a declarat luni că președintele intenționează să lupte până la 20 ianuarie 2021 – data menționată explicit în Constituție ca dată a inaugurării unui nou președinte.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...