ACTUALITATEPreședintele Turciei, Erdogan, îl va îndemna pe Vladimir Putin să discute cu...

Președintele Turciei, Erdogan, îl va îndemna pe Vladimir Putin să discute cu Zelenski despre Donbas-Donețk și Crimeea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că îi va spune omologului său rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică pe care o vor avea în cursul zilei, că liderul de la Kremlin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să abordeze chestiunile legate de regiunea Donbas-Donețk și de Crimeea, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În cadrul unei discuții cu jurnaliștii la Istanbul, Erdogan a spus că va avea o convorbire telefonică cu Putin, în cadrul cărei îi va prezenta din nou propunerea de a-i găzdui pe oficialii ruși și ucraineni pentru convorbiri de pace. Anterior, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că țara sa ar fi recunoscătoare Turciei dacă ar ajuta la organizarea unei întâlniri între liderii rus și ucrainean.

Rusia și Ucraina au avut marți, la Istanbul, o întâlnire față în față a echipelor de negociatori, în cadrul căreia s-au înregistrat progrese „substanțiale”, potrivit părții ruse. Federația Rusă a anunțat că, „pentru a crește încrederea”, își va reduce activitatea militară în direcțiile Kiev și Cernigov, iar Ucraina a cerut un „acord internațional” pentru a garanta securitatea țării.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a spus atunci că o întâlnire între cei doi președinţi, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, ar fi posibilă în caz de acord pentru încetarea ostilităților.

„În ceea ce privește o întâlnire între cei doi președinți, am spus de la început că ea va fi posibilă atunci când va exista un acord (…) Întâlnirea ar putea fi multilaterală, cu participarea statelor garante”, a declarat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate