vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEViktor Orban: Misiunea noastră este să creștem copiii ca Homo Christianus /...

Viktor Orban: Misiunea noastră este să creștem copiii ca Homo Christianus / Premierului ungar i s-a născut al cincilea nepot

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost prezent duminică la inaugurarea unei școli secundare administrată de Biserica Reformată din Budapesta, cu această ocazie afirmând că „misiunea care ne revine este să creștem copiii ca Homo Christianus”, informează Hungary Today.

„Nu putem evita întrebarea…ce valori ar trebui să-i ghideze pe copiii noștri și apropierea de familia lor, de naționalitatea lor chiar de propriul gen?”, a întrebat premierul țării vecine la evenimentul desfășurat la Școala Reformată Rózsakerti Demjén István din capitala Ungariei.

Citând un cunoscut preot reformat, Orban a precizat că libertatea creștină „ne-a fost dăruită ca să creștem copiii ca Homo Christianus”, care-și iau angajament față de credința, familia și națiunea lor, dar și către ceilalți oameni.

Premierul Orban a declarat că acum se culeg roadele finanțării de către stat a școlilor administrate de Biserică, în termenii „educației și culturii tuturor ungurilor precum și pentru grija față de familii, de cei vulnerabili, cei bătrâni, cei săraci și cei suferinzi”. Orban a adăugat că cooperarea dintre Biserica și Stat a ajutat la „construirea națiunii ungare de peste graniță”.

El a continuat afirmând că actuala generație are obiective: salvarea și înnoirea a tot ceea ce au creat ungurii în ultimul mileniu în Bazinul Carpatic, reconstruirea bisericilor, școlilor și spațiilor comunitare vechi precum și construcția de noi biserici și școli în Ungaria și peste granițe, precizează sursa citată.

Biserica și Statul, a adăugat el, sunt aliați „în construirea unei linii puternice de apărare pentru a putea păstra noua generație ca și maghiară și creștină”.

Declarațiile lui Orban au fost făcute cu două zile înainte de nașterea celui de-al cincilea nepot al său, Bertalan. Liderul maghiar a publicat poza micuțului pe rețelele de socializare, însoțită de textul „Aproape o echipă de fotbal. Dumnezeu să te binecuvânteze, Bertalan!”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE