ACTUALITATEViktor Orban: Misiunea noastră este să creștem copiii ca Homo Christianus /...

Viktor Orban: Misiunea noastră este să creștem copiii ca Homo Christianus / Premierului ungar i s-a născut al cincilea nepot

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost prezent duminică la inaugurarea unei școli secundare administrată de Biserica Reformată din Budapesta, cu această ocazie afirmând că „misiunea care ne revine este să creștem copiii ca Homo Christianus”, informează Hungary Today.

„Nu putem evita întrebarea…ce valori ar trebui să-i ghideze pe copiii noștri și apropierea de familia lor, de naționalitatea lor chiar de propriul gen?”, a întrebat premierul țării vecine la evenimentul desfășurat la Școala Reformată Rózsakerti Demjén István din capitala Ungariei.

Citând un cunoscut preot reformat, Orban a precizat că libertatea creștină „ne-a fost dăruită ca să creștem copiii ca Homo Christianus”, care-și iau angajament față de credința, familia și națiunea lor, dar și către ceilalți oameni.

Premierul Orban a declarat că acum se culeg roadele finanțării de către stat a școlilor administrate de Biserică, în termenii „educației și culturii tuturor ungurilor precum și pentru grija față de familii, de cei vulnerabili, cei bătrâni, cei săraci și cei suferinzi”. Orban a adăugat că cooperarea dintre Biserica și Stat a ajutat la „construirea națiunii ungare de peste graniță”.

El a continuat afirmând că actuala generație are obiective: salvarea și înnoirea a tot ceea ce au creat ungurii în ultimul mileniu în Bazinul Carpatic, reconstruirea bisericilor, școlilor și spațiilor comunitare vechi precum și construcția de noi biserici și școli în Ungaria și peste granițe, precizează sursa citată.

Biserica și Statul, a adăugat el, sunt aliați „în construirea unei linii puternice de apărare pentru a putea păstra noua generație ca și maghiară și creștină”.

Declarațiile lui Orban au fost făcute cu două zile înainte de nașterea celui de-al cincilea nepot al său, Bertalan. Liderul maghiar a publicat poza micuțului pe rețelele de socializare, însoțită de textul „Aproape o echipă de fotbal. Dumnezeu să te binecuvânteze, Bertalan!”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...