joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEBulgaria | Protestatarii anti certificat verde au luat cu asalt clădirea Parlamentului

Bulgaria | Protestatarii anti certificat verde au luat cu asalt clădirea Parlamentului

Peste o mie de persoane au protestat în fața Parlamentului, la Sofia, miercuri, față de restricțiile impuse de Guvern, precum și față de certificatul verde, informează presa de la Sofia.

Manifestanții purtau steaguri ale Bulgariei, ale partidului Renașterea (Vazrazhdane), dar și icoane și prapuri bisericești.

Oamenii au venit cu bannere pe care se puteau citi mesaje precum: „Vreau o viață normală”, „Jos mâinile de pe copiii noștri” sau „Libertate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La un moment dat, mulțimea a încercat să pătrundă în clădirea Parlamentului, iar în urma incidentelor, patru membri ai forțelor de ordine au fost răniți. Mai mulți protestatari au fost arestați.

Premierul bulgar, Kiril Petkov, a spus că ar fi fost „fericit” să stea de vorbă cu protestatarii, dar nu a putut deoarece se află în autoizolare, după ce a intrat în contact cu cineva care are Covid-19.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Noul premier bulgar și-a făcut din vaccinare o prioritate. Petkov a spus că primul său ordin va fi să preseze companiile să introducă certificatul verde, pentru a spori numărul de vaccinări.

El a afirmat că va începe cu proprii miniștri.

„Primul meu ordin va fi ca oricine intră în Consiliul de Miniștri să o facă pe baza certificatului verde. Sper că se va întâmpla la fel și în ministere. Faceți la fel și în afacerile dvs”, a spus el, conform Euractiv.

Petkov a clamat că principalul obiectiv al țării este să crească rata vaccinării. Bulgaria are o rată de vaccinare de doar 28%, fiind cea mai mică din UE.

„Principalul obiectiv al Bulgariei va fi să creștem nivelul de vaccinare, dacă vrem să păstrăm afacerile deschise, copiii să fie la școală și spitalele să nu fie aglomerate cu oameni bolnavi”, a spus el.

Aceste declarații nu au avut un ecou în rândul cetățenilor: peste 45% dintre bulgari au afirmat că nu se vor vaccina, chiar dacă nu au acces în mall-uri și la evenimente culturale.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE