joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPregătiri pentru o lume robotizată? Undă verde de la Parlamentul European pentru...

Pregătiri pentru o lume robotizată? Undă verde de la Parlamentul European pentru „legea CIPURILOR”, care trebuie să fie recunoscute cu „statut cel mai înalt la nivel NAȚIONAL”

Parlamentul European (PE) a adoptat, marți, un set de planuri pentru asigurarea aprovizionării UE cu cipuri, prin stimularea producției și inovării și prin stabilirea unor măsuri de urgență în caz de penurie.

Noua lege vizează crearea unui mediu favorabil pentru investiții în cipuri în Europa, prin accelerarea procedurilor de autorizare și recunoașterea importanței critice a cipurilor printr-un așa-numit „statut cel mai înalt la nivel național”.

Suma alocată pentru acest plan este de 3, 3 miliarde de euro, finanțarea fiind destinată pentru cercetare și inovare în domeniul cipurilor, potrivit unui comunicat transmis de Parlamentul European.

„Prin Actul european privind cipurile, urmărim să consolidăm poziția UE în peisajul mondial al semiconductorilor și să abordăm vulnerabilitățile lanțurilor de aprovizionare expuse de pandemie. Dorim să avem mai multă influență și să devenim lideri, așa că am asigurat 3,3 miliarde euro pentru cercetare și inovare.

Ne propunem să sporim capacitatea tehnologică și punem în aplicare măsuri de combatere a eventualelor deficite. Europa este pregătită să facă față provocărilor viitoare din industria semiconductorilor, acordând prioritate autonomiei strategice, securității și unui mediu de afaceri favorabil”, a declarat raportorul Dan Nica, europarlamentar român,

Legislația a fost adoptată cu 587 voturi pentru, 10 împotrivă și 38 abțineri. Textul legii trebuie aprobat și de Consiliul UE pentru a deveni lege.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate